Bank of China'nın eski yönetim kurulu başkanına 'rüşvet' suçlamasıyla gözaltı

Dünyanın dördüncü büyük bankası Bank of China'nın eski yönetim kurulu başkanı Liu Liange, rüşvet aldığı ve yasalara aykırı bir şekilde kredi verdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pekin merkezli devlet bankası Bank of China'nın eski tepe yöneticisi Liu Liange'ın 'rüşvet' iddiasıyla gözaltına alındığı açıklandı. Devletin çoğunluk hisseye sahip olduğu dünyanın en büyük dördüncü bankasının Yönetim Kurulu Başkanlığı'na 2019 yılında getirilen Liu, bu yıl mart ayında görevinden istifa etmişti. Yetkililer, bu istifadan aylar sonra Liu'nun 'rüşvet' ve 'yasa dışı kredi verme' suçlarından gözaltında olduğunu duyurdu.

'EYLEMLERİ MALİ RİSKELERE SEBEP OLDU'

BBC'nin haberine göre, Liu, Çin'in Disiplin Soruşturmasından Sorumlu Merkez Komisyonu'nun suçlamaları sonrası, geçen hafta iktidardaki Çin Komünist Partisi'nden ihraç edilmişti. Komisyon, Liu'nun 'önemli mali risklere yol açan bir dizi yasa dışı eylemde bulunduğunu' belirtmişti. Bu eylemler arasında yasa dışı yollardan kredi verilmesi, ülkeye yasaklı yayınların sokulması, bankadaki konumunu kullanarak rüşvet kabul etmesi de vardı.

Liu, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in ülkenin yaklaşık 60 trilyon dolarlık finans sektörüne yönelik başlattığı yolsuzluk karşıtı soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan en üst düzey banka yetkililerinden biri oldu. (DIŞ HABERLER)