Bangladeş'te hükümet karşıtı protestolar: 2 ölü

Güney Asya ülkesi Bangladeş'te başbakanın istifası ve seçimin planlandığı gibi yapılmasını isteyen ana muhalefet BNP'nin çağrısıyla düzenlenen protestolarda polisle yaşanan çatışmalarda iki kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bangladeş'te üç gün süreceği açıklanan hükümet karşıtı protestoların ilk gününde, polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda iki kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Reuters'ın haberine göre, Güney Asya ülkesi Bangladeş'in ana muhalefet partisi Bangladeş Ulusal Partisi (BNP), parti destekçileri ile polis arasında 29 Ekim Pazar günü yaşanan ve bir polisin ölümüne, 100'den fazla kişinin yaralanmasına sebep olan çatışmalara tepki olarak üç gün boyunca protesto gösterileri düzenlenmesi ve yolların kapatılması çağrısında bulunmuştu. BNP,  Başbakan Sheikh Hasina'nın istifası ve seçimlerin bir geçiş hükümetinin gözetiminde planlandığı gibi ocak ayında yapılmasını istiyor.

'POLİSE AYRIM GÖZETMEKSİZİN ÖLDÜRME YETKİSİ VERİLDİ'

Ülkenin Kishoreganj bölgesinden bir polis yetkilisi, polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda iki eylemcinin öldüğünü, aralarında 15 polis memurunun da olduğu onlarca kişinin yaralandığını söyledi. "(Eylemciler) bize saldırınca çatışmalar patlak verdi" iddiasında bulunan polis yetkilisi, iki kişinin nasıl öldüğüyle ilgili bilgi vermedi. 

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, "Durumu kontrol altına almak için plastik mermi kullanmak zorunda kaldık" dedi. BNP Genel Sekreteri Ruhul Kabir Rizvi ise hükümetin güdümünde hareket ettiğini söylediği polisi kınadı. Rizvi, "Polisin vahşice öldürmesi korkakça. (Başbakan) Sheikh Hasina, demokrasiyi yeniden tesis etme hareketini durdurmak için polise ayrım gözetmeksizin öldürme yetkisi verdi" dedi. (DIŞ HABERLER)