Ballon d'Or ödülü Benzema'nın oldu

Altın Top (Ballon d'Or) ödülü, 34 yaşında kariyerinin en iyi günlerini yaşayan Real Madrid'in santrforu Karim Benzema'ya verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - France Football Dergisi'nin organizasyonuyla yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü, bu yıl Real Madrid'in santrforu Karim Benzema kazandı. 

1956'dan beri dağıtılan ödül, Fransa'nın başkenti Paris'teki Chatelet Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahibini buldu. Törenin sunuculuğunu, Sandy Heribert ve eski futbolcu Didier Drogba üstlendi.

Real Madrid'in 34 yaşındaki kaptanı Benzema, kariyerinde ilk kez "Altın Top"un sahibi oldu. Benzema, geçen sezon 46 maçta 44 gol atarak kulübünün UEFA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Birinci Ligi (La Liga) şampiyonu olmasında başrol oynamıştı.

Oylamada Senegalli Sadio Mane 2'nci, Bekçikalı Kevin De Bruyne 3'üncü sırayı aldı.

En iyi kadın futbolcu ödülüne, geçen yıl olduğu gibi Barcelona'nın İspanyol orta saha oyuncusu Alexia Putellas layık görüldü.

LEWANDOWSKİ YILIN FORVETİ 

Yılın forvetine verilen Gerd Müller ödülünün sahibi, Robert Lewandowski oldu. 2022-23 sezonu öncesi Bayern Münih'ten Barcelona'ya giden Polonyalı santrfor, ödülü peş peşe 2. kez aldı.

Yılın kulübü ödülü de İngiltere Premier Lig'de 2 sezondur mutlu sona ulaşan Manchester City'ye gitti.

Sezonun en iyi 21 yaş altı oyuncusuna verilen Kopa Kupası'nı, Barcelona'dan İspanyol orta saha oyuncusu Gavi, yılın en iyi kalecisine verilen Lev Yaşin ödülünü ise Real Madrid'in Belçikalı file bekçisi Thibaut Courtois kazandı. (HABER MERKEZİ)