Baldwin'in film setinde ölüm: Muazzam miktarda mermi bulundu

Alec Baldwin’in görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olduğu kazayla ilgili bölge savcısı, sette 'muazzam miktarda mermi' bulunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Alec Baldwin'in "Rust" filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne, yönetmen Joel Souza'nın yaralanmasına sebep olduğu kazayla ilgili savcı açıklama yaptı. New York Times'a verdiği röportajda, Baldwin'in kullandığı silahın 'gerçek' olduğunu söyleyen Santa Fe Bölge Savcısı Mary Carmack-Altwie, sette 'muazzam miktarda mermi' bulunduğunu belirtti.

'KULLANILAN TERMİNOLOJİ YANILTIYOR'

"Sette muazzam miktarda mermi vardı ve bunların türünü ortaya çıkarmamız gerekiyor" diyen Carmack-Altwie, Baldwin'in kullandığı silahta ne tür bir mermi olduğunu ve silaha mühimmatı kimin yerleştirdiğini belirlemek için soruşturmanın balistik üzerine odaklandığını söyledi. Bölge savcısı, ateşli silahın 'dekor' olarak tanımlanmasının yanlış olduğunu ve davayla ilgili bazı mahkeme belgelerinde kullanılan terminolojinin, silahın gerçek olmadığı yönünde yanıltıcı bir izlenim verebileceğini aktardı. Polis ve dedektiflerin, soruşturmada dikkatli bir şekilde ilerledikleri belirtildi. 

'HAFTALAR, HATTA AYLAR SÜREBİLİR'

Sette bulunan kişilerle görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Carmack-Altwies, "Herhangi bir suçlama yapılabilmesi için bu soruşturma muhtemelen haftalar, hatta aylar sürebilir" dedi. Baldwin'e verilen silahın, daha önce gerçek mermilerle hedef talimi için kullanıldığı yönündeki iddiaların kanıtlanmadığı aktarıldı.

Soruşturma kapsamında verilen yeminli ifadelerde, yönetmen yardımcısı Dave Halls'un, silahın boş olduğu anlamına gelecek şekilde "soğuk silah" diye bağırarak silahı Baldwin'e teslim ettiği bildirilmişti. Yapımla bağlantılı kimliği belirsiz kaynaklara atıfta bulunan haberlerde ise, Baldwin'e verilen silahın daha önce gerçek mermilerle hedef talimi için kullanıldığı ileri sürülmüştü. (DIŞ HABERLER)