Baldwin, 'haksız yere öldürmenin nasıl olduğunu merak ediyorum' demiş

Film setinde 'yanlışlıkla' görüntü yönetmeninin ölümüne, yönetmenin de yaralanmasına neden olan oyuncu Alec Baldwin'in 2017 yılında yaptığı paylaşımı gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rol aldığı "Rust" (Pas) filminin çekimleri sırasında kurusıkı silahı 'yanlışlıkla' ateşlemesinin ardından setteki görüntü yönetmeni ve yönetmeni vuran ve görüntü yönetmeninin ölümüne sebep olan Alec Baldwin'in eski bir tweet'i gündeme geldi. Baldwin gündeme gelen tweet'te, "Birini haksız yere öldürmenin nasıl bir his olduğunu merak ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Baldwin, 2017 yılında Twitter’dan yaptığı bir paylaşımda Güney California’da bir polisin yanlışlıkla birini öldürmesini eleştirerek, “Birini haksız yere öldürmenin nasıl bir his olduğunu merak ediyorum” demişti. Baldwin’in polisi eleştirdiği olayda, Huntington Beach bölgesinden bir polis memuru, bir erkeği silahıyla vurarak öldürmüş, olayın kaza olduğu söylenmişti.

.

Aktarılan bilgilere göre 'yanlışlıkla' olduğu düşünülen olay sonucu görüntü yönetmeni Halyna Hutchins öldü. Filmin yönetmeni Joel Souza ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Polisin sorguladığı, Baldwin’e herhangi bir suçlama yöneltilmedi. Soruşturma sürerken, Baldwin serbest bırakıldı.

Gazeteci Rick Folbaum, polis sorgusundan çıkan Baldwin’in ağladığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.