Baldur işçileriyle dayanışma konserine izin verilmedi: Neden sadece işçilerin etkinlikleri yasaklanıyor?

Baldur işçilerinin grevine destek konserine, valilik izin vermedi. Karara tepki olarak yapılan açıklamada, bakanların da katıldığı kalabalık cenazeler ve etkinliklere izin verildiği hatırlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

KOCAELİ - Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan Baldur Süspansiyon işçilerinin işten çıkartmalara karşı yürüttükleri grev 120'nci gününde devam ediyor.

Baldur işçilerinin aylardır süren grevlerine yönelik bugün açık havada gerçekleştirmek istediği dayanışma şöleni, Kocaeli Valiliği'nin il genelinde aldığı ve 17 Mayıs'a kadar sürecek olan eylem ve etkinlik yasağına takıldı. Grev alanında gerçekleştirilmek istenen konser etkinliği, korona virüsü (Covid-19) salgını gerekçe gösterilerek yasaklandı.

İşçilere destek için Baldur Süspansiyon önüne gelen sendika üyelerinin ve temsilcilerinin sadece basın açıklaması yapmasına izin verildi. Fabrika önünde bir araya gelen işçiler, sık sık “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Direne direne direnişten zafere”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Baldur işçisi yalnız değildir” sloganları attı.

'BURADA GÖSTERİŞ İÇİN BİR ARAYA GELMİYORUZ'

Basın açıklamasında konuşan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Baldur Süspansiyon işçilerinin aylardır işlerine geri dönmek için önemli ve kararlı bir mücadele sürdürdüklerini belirterek valiliğin aldığı etkinlik yasağını eleştirdi.

Konserin salgın koşullarında yapılacağını hatırlatan Serdaroğlu, “Bugün burada önemli bir şölen yapacaktık. Sanatçı arkadaşlarımız bize moral verecekti ama her şeyi serbest bırakanlar bizim etkinliğimizi yasakladı” dedi.

“Türkiye'de ve dünyada büyük bir sorun var. Bu sorunlara karşı bir sorumluluğumuz var ve bu sorumluluğu olabildiğince de yerine getirmeye çalışıyoruz” diyen Sedaroğlu, “Çeşitli bölgelerde yaptığımız etkinliklerde, basın açıklamalarında da kendi mantığımızda oluşturduğumuz o sorumluluklarımızı olabildiğince kurallara uygun bir şekilde yerine getiriyoruz. Elbette biz burada gösteriş yapmak için bir araya gelmiyoruz. Son zamanlarda kongrelerinde, cenazelerde ve bulabildikleri her yerde gösteriş yapmak için alanları, salonları, cami avlularını dolduranlar gibi yanlış içerisinde olmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

'TARİKAT CENAZESİNDEKİ O FOTOĞRAF İSTANBUL VALİSİ'NE KAPAK OLSUN'

Dün İstanbul'da gerçekleştirilen Hüsnü Bayramoğlu'nun cenazesinde yaşanan izdihamı hatırlatan Serdaroğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı izdiham görüntüleri ve alınan 1 Mayıs yasağı kararı üzerinden eleştirdi.

Yasak kararlarının sadece işçiler için geçerli olduğunu söyleyen Serdaroğlu, şöyle devam etti:

“İstanbul'da görmüşsünüzdür. FETÖ terör örgütünün yerine koymak istedikleri bir tarikatçı çetenin bir mensubunun cenazesine tıklım tıklım katılanlar, maalesef ki burada 3 şarkı söyleyecek sanatçı arkadaşımızdan rahatsız oldular. Tarikat cenazesindeki o fotoğraf, İstanbul Valisi'ne kapak olsun. Sen onu niye yasaklamadın? Sen neden sadece işçiler karar aldığında etkinlikleri yasaklıyorsun. Bu ülkenin kararnamesi sadece işçiler için mi geçerli? 1 Mayıs bu ülkenin ve dünya işçilerinin en önemli günüdür. Geçen sene ne yaptıklarını gördünüz. Sendika başkanlarını gözaltına aldırarak bütün dünyaya rezil oldular.”