Balaban ustası Rahimov’dan yeni albüm: Panik

Balaban ustası Alafsar Rahimov "Panik" albümünü dinleyicileriyle buluşturdu. Alim Kasımov ve Elnur Hüseynov’un konuk sanatçı olarak yer aldığı albüm, cazın farklı tınılarını dinleyicilere sunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balaban ve zurna ustası Alafsar Rahimov, albümü "Panik"i Kalan müzik etiketiyle dinleyicileriyle buluşturdu. Aranjörlüğünü Etibar Asadli’nin, kreatif direktörlüğünü Hilal Beyazıt’ın yaptığı albümde, balaban, zurna ve vokal pek çok kez senfoni orkestralarında solist olarak yer alan Alafsar Rahimov’a ait.

Alim Kasımov ve Elnur Hüseynov’un da konuk sanatçı olarak yer aldığı albüm, dinleyicilere cazın farklı tınılarını sunuyor. 

Dünyaya adını balaban ve zurna ile duyuran Rahimov, cazın farklı türlerini düşünerek, balaban ve zurnanın farklılıklarını dinleyenlerine hissettirmek için etnik ve caz müzik arasında bir köprü kuruyor. Azeri eserlerin yer aldığı albümde, Bahçalarda Mor meni, Feridem, Uzun Dere, Ay Dilber, Getme Getme, gibi bilinen anonim türküler de yer alıyor.

Azerbaycan’ın en önemli zurna ustası olarak da bilinen Elefser Şekili’nin torunu olan Rahimov, aralarında Amerika, Almanya, Çin, Sırbistan, İsviçre, Singapur, Fas Norveç, Fransa, Hollanda, Polonya, Tayvan, İtalya, Kazakistan, Tunus, Malezya, Gürcistan ve Kore’nin de bulunduğu birçok ülkede konser ve festivallere katıldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)