Bakteri krizi: Nestle pizzalarında koli basili tespit edildi

Nestle markasının Buioni pizzalarında koli basili (E.coli) bakterisi tespit edildi. Pizzalardan yiyen iki kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kinder çikolatalarında salmonella bakterisi bulunmasından sonra Belçika'daki fabrika mühürlenirken şimdi de Nestle markası olan Buitoni pizzalarda koli basili (E.coli) bakterisi ortaya çıktı. Pizzalardan yiyen iki kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Fransa'daki Buitoni fabrikasında ise arama yapıldığı belirtildi. 

NESTLE'NİN GENEL MERKEZİNDE ARAMA

Ülke basınındaki haberlere göre, 22 Mart'ta Paris Kamu Savcılığınca "adam öldürme", "aldatma" ve "başkalarının hayatını tehlikeye atma" suçlamalarıyla soruşturma açılan olayla ilgili Caudry kentindeki Buitoni fabrikasında ve Issy-les-Moulineaux kentindeki Nestle'nin genel merkezinde arama yapıldı.

Nestle merkezi ile Buitoni fabrikasındaki aramayı Çevre ve Kamu Sağlığına Yönelik Saldırılarla Mücadele Merkez Ofisi adına jandarma ekibi gerçekleştirdi.

BAKTERİ 75 KİŞİDE TESPİT EDİLMİŞTİ

Nestle grubuna ait Buitoni marka Fraich'Up donmuş pizzalar 18 Mart'ta E.coli bakterisi içerdiği için geri çağrılmış, pizzaları tüketen 75 kişiye bakteri bulaştığı gündeme gelmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler bakteri nestle kinder