Bakırhan Van’da konuştu: 'Sen seçilmişleri atanmışlara kurban ediyorsun'

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, halk buluşmaları kapsamında Van’daydı. Bakırhan, bölgedeki belediyelere atanan kayyımlara seslenerek: “AKP de kaybedecek, sen de kaybedeceksin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, halk buluşmaları kapsamında bugün Van’daydı. Bakırhan ve beraberindeki heyetin sık sık GBT kontrolü gerekçe gösterilerek durdurulması sebebiyle, halk buluşması yaklaşık üç saat gecikmeli olarak başladı.

Bakırhan’a Van ziyaretinde; Kürdistan Komünist Partisi Genel Başkanı ve HEDEP Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, HEDEP Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Muş Milletvekili Sümeyye Boz, Van Milletvekilleri Zülküf Uçar, Gülderen Varlı, Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Mahmut Dindar eşlik etti.

‘BUNLAR KÜRT KARŞITIDIR, BUNLAR KÜRT’ÜN İRADESİNİ YOK SAYANLARDIR’

Musa Anter Barış Parkı kavşağında halka seslenen Bakırhan, konvoylarının sık sık durdurulmasına ilişkin şöyle konuştu: “Bizi burada üç saattir bekliyorsunuz ama neden beklediğinizi siz de biliyorsunuz. Artık bu sistemi hep beraber tanıdık. Bunlar Kürt karşıtıdır. Bunlar Kürt’ün iradesini yok sayanlardır. Bir başka partinin, ilçe başkanı geçtiği zaman bile ‘hazır ol’a geçenler, parlamentonun üçüncü büyük partisinin eş genel başkanı ve heyeti geldiği zaman, 10 metrede bir GBT araması yapmak için konvoyumuzu durdurarak Van halkını yıldıracaklarını sanıyorlar. Artık anlayın. Aradan 35-40 yıl geçti. Cezaevleriniz, işkenceleriniz, GBT’leriniz, engellemeleriniz bir işe yaramadı. İşe yarasaydı bir önceki seçimde Van’da on belediye kazanarak size bu coşkusunu göstermezdi.”

‘VAN’IN İRADESİNİ TANIMAYANI, VAN HALKI HİÇ TANIMAZ’

Kürtlerin iradesinin kayyım atamaları ile engellenemeyeceğini söyleyen Bakırhan, “Haklı davası olan bir halk yenilmez. Van’ın iradesini tanımayanı, Van halkı hiç tanımaz. Siz tanımıyorsanız, biz hiç tanımıyoruz. Sizin kayyumunuzu hiç tanımıyoruz. Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere, dokuz belediyemize de kayyım atadılar. Kayyım eşittir kadın karşıtlığı, kayyım eşittir Kürt karşıtlığı, kayyım eşittir yolsuzluk, kayyım eşittir gasptır. Van’da da böyledir, Kars’ta da böyledir, Siirt’te de böyledir, Batman’da da böyledir. İrademizi gasp edenlere, gereken cevabı yerel seçimlerde vereceğiz” şeklinde konuştu.

‘AKP DE KAYBEDECEK, SEN DE KAYBEDECEKSİN’

Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanmadan önce belediyenin borcunun 1 milyar lira olduğunu ve kayyım yönetimindeki belediyenin mevcut borcu ikiye katladığını belirten Bakırhan, “Peki bu borç nereye yapıldı? ‘Ulaşım’ desen, buraya ulaşmamız üç saati geçti. ‘Altyapı’ desen, altyapı yok. ‘24 saat bile kesintisiz su veremiyorlar. Göç devam ediyor, yoksulluk devam ediyor. Sayın kayyum beyefendi hem borcu ikiye katladın hem de belediyeye ait arsaları, taşınmazları, daireleri, parkları sattın, peşkeş çektin. Ne yaptın bu parayı? Çok rahatsın! AKP iktidar olacak ve senin bu yaptıkların da yanına kar kalacak diye düşünüyorsan yanılıyorsun. AKP de kaybedecek, sen de kaybedeceksin. Başta ekonomik olarak bu halka yaşattığın yolsuzluk bir gün açığa çıkacak” dedi.

‘SEÇİLMİŞLERİ ATANMIŞLARA KURBAN EDİYORSUN’

Bakırhan; 2012 yılında, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti İl Gençlik Kolları Kongresi'ne telekonferans yöntemiyle bağlanarak söylemiş olduğu, "Hiçbir zaman seçilmişleri atanmışlara kurban etmeyiz" cümlesini de hatırlatarak şöyle konuştu: “Erdoğan, seçilmişleri atanmışlara kurban etmeyeceğini söylüyor. Sayın Erdoğan, evet doğru söylemişsin ama iki dönemdir tek bir seçilmiş belediye başkanı bırakmadın. Sen tam tersine, seçilmişleri atanmışlara kurban ediyorsun. Demek ki bunlar söyledikleri sözde de durmuyor. Eğer, giden bir AKP’li bir belediye olsaydı bu sözünün arkasında dururdun. Kayyum atadıkları Kürt belediyeleri olduğu için, seçimi yok sayan bir iktidarla karşı karşıyayız.”