Bakanların ‘Şiddet İzleme Komitesi’ toplantısı sırasında kadınlara engel

‘Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi’ kadınlar tarafından protesto edildi. Canan Güllü, “Buraya geldik ve polis tarafından engellendik. Kadınlar için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Nur Kaplan

ANKARA – Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi’ toplantısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş ve Adalet Bakanı Ali Erbaş’ın katılımıyla Ankara’da bir otelde yapıldı.

Ankara’da gerçekleşen toplantı sırasında otel önünde bir araya gelen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu üyeleri ve pek çok sivil toplum örgütünden kadınlar; ‘Kadına Yönelik Şiddet Komitesi’ toplantısını protesto etti. Kadınlar, “Anayasa çiğneyen anayasa yapamaz”, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “İstanbul sözleşmesi yaşatır”, Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları attı.

‘BİZ SOKAKLARDAKİ SORUNLARA HAKİM OLAN KADINLARIZ’

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, ‘Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi’ne daha önde 14 kez katıldıklarını fakat her toplantıda bakanlık reklamları izletildiğini, kadına yönelik şiddetin reklam izlemekten öte olduğunu söyledi. Güllü, şunları kaydetti:

“Komiteye davetliyiz ama içerde sözümüzü dinlemiyorlar. 2 saat bakanlık videoları izletiliyor. Biz bu ülkenin sokağındaki sorunlara hakim olan kadınlarız. Bizim çözümlerimiz dinlenmiyor. 6 yaşındaki çocuklar artık evlendirilmesin, İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmesin ve anayasada değişiklik yapılmasın diyoruz. Buraya geldik ve polis tarafından engellendik. Hırpalandık. Ama biz kadınlar için mücadele etmeye devam edeceğiz.”