Bakan Yumaklı: Korunan alanlarımız için hassasiyet bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 9 günlük bayram tatilinde korunan alanları ziyaret edeceklerden tedbirli davranmalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü bünyesindeki milli parklar ve tabiat parkları, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde açık olacak.

DKMP yönetiminde 49 milli park, 265 tabiat parkı, 31 tabiatı koruma alanı, 110 tabiat anıtı, 85 yaban hayatı geliştirme sahası, 14 ramsar alanı, 108 sulak alan olmak üzere toplam 662 korunan alan bulunuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı DKMP Genel Müdürlüğü bünyesindeki korunan alanları, geçen yıl Ramazan Bayramı tatilinde de 1 milyon 333 bin 718 kişi ziyaret etmişti.

Ramazan Bayramı’nda en çok ziyaret edilen alanlar arasında Muğla’da yer alan Marmaris Milli Parkı 322 bin 320 kişi ile birinci olmuştu. Bu bölgeyi 248 bin 127 kişi ile Kocaeli’de yer alan Ormanya Tabiat Parkı ve 123 bin 500 kişi ile Gaziantep’te bulunan Burç Tabiat Parkı izlemişti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Vatandaşlarımızdan korunan alanlarımızı ziyaretleri sırasında gereken hassasiyeti göstermelerini de bekliyoruz. Vatandaşlarımıza ayrıca yine orman yangınları konusunda tedbirli davranmalarını, milli parklar, tabiat parkları ve ormanlarımızın içerisinde yangına sebebiyet verecek ihmallerden kaçınmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.