Bakan Varank’ın kuzeninin aldığı Bodrum ihalesi iptal edildi

Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın kuzeni Sedat Varank’ın aldığı Bodrum’daki arazinin ihalesi iptal edildi. İptal gerekçesi, Sedat Varank’ın 'sözleşmeyi imzalamaktan vazgeçmesi' olarak açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın kuzeni Sedat Varank’ın aldığı Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin Bodrum’da bulunan yaklaşık 180 bin metrekarelik deniz manzaralı arsasının ihalesi iptal edildi.

Birgün’ün haberine göre; Emlak Konut, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada açıklamada, ihalenin iptal gerekçesi olarak Cevahir Taahhüt İnşaat ile Sedat Varank’ın sahibi olduğu HB Grup İnşaat iş ortaklığının sözleşmeyi imzalamaktan vazgeçmesini gösterdi.

KAP’a gönderilen açıklamada, “Şirketimiz tarafından ihale edilen Muğla Bodrum Ortakent Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı ihalesinde en uygun teklifi veren Cevahir Taahhüt İnş. Ve Tic. A.Ş., HB Grup İnş. Ticaret Ltd. Şti. İş Ortaklığı, söz konusu işe ait sözleşmeyi imzalamaya gelmeyeceğini yazılı olarak bildirdiğinden, şirketimiz ihale yönetmeliği hükümleri çerçevesinde adı geçen istekliye ait geçici teminatının irad kaydedilmesine, en uygun birinci teklif ile ikinci teklif arasında Şirketimiz menfaatini önemli oranda etkileyecek fark bulunduğundan, ileriki tarihlerde yeniden ihale edilmek üzere ihalenin iptal edilmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

6 MİLYAR 91 MİLYON TL GELİR SAĞLAYACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Kamu kuruluşu olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent’te bulunan yaklaşık 180 bin metrekare büyüklüğündeki deniz manzaralı arsasının Sanayi ve Teknoloji Bakanı AKP’li Mustafa Varank’ın kuzeni Sedat Varank’a satılması gündem olmuştu.

Araziyi satın alan Cevahir Taahhüt İnşaat ile Sedat Varank’ın sahibi olduğu HB Grup İnşaat iş ortaklığının söz konusu araziden en az 6 milyar 91 milyon TL gelir sağlayacağı açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

Etiketler mustafa varank ihale