15 bin okul halk eğitim merkezi olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, belirledikleri 15 bin mahalledeki birer okulun halk eğitim merkezine dönüştürüleceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gaziantep'te Şehitkamil Merveşehir Halk Eğitimi Merkezi'nin açılışını yaptı. Burada yapılan törende konuşan Selçuk, "Türkiye'de 15 bin mahalle belirledik. Bu mahallelerdeki birer okulumuzu, okul dışı saatlerde ve hafta sonlarında halk eğitim merkezine dönüştürüyoruz" dedi.

Bu kurumların kurulmaması halinde yaşam boyu eğitim alma imkânlarının daralacağını belirten Selçuk, şu açıklamayı yaptı: "O yüzden de HEM'leri (Halk Eğitim Merkezi) çok önemsiyoruz ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla çok çeşitli projelere imza atıyoruz. Yaklaşık 1000 kadar olan halk eğitim merkezimiz yetmiyor, çok büyük bir talep var, müthiş bir başvuru var. O yüzden de yeni binalar yapamıyorsak, yeni birtakım merkezler oluşturamıyorsak ne yapabiliriz diye düşünürken arkadaşlarımız 15 bin okulumuzu 15 bin mahallemizde seçip HEM yapmaya karar verdik."

KÖYLERDE DE HEM AÇILACAK

Birkaç ay önce köy muhtarlarına bir mektup yazdığını ve köylerde yaşayan yetişkinler için de isterlerse HEM açabileceklerini söylediğini anımsatan Selçuk "Yeni bir bakış açısı geliştirip her köyümüzde isterlerse, dilerlerse 386 alandan herhangi birine 8-10 yetişkinin bir araya gelmesiyle beraber orayı HEM yaparız dedik. Şu ana kadar 100 bini aşan kursiyerimiz var ve bu arkadaşlarımız bu kursları, bu sertifikaları aldıktan sonra kooperatifler kuruyorlar ve ürettiklerini satıyorlar. Özellikle bu kadınlar arasında daha yaygın olarak görülen bir şey" dedi.

TELAFİ EĞİTİMİ ÇAĞRISI

Telafi eğitimlerinden yararlanılması çağrısı da yapan Selçuk, her il ve ilçede, hangi okulda, hangi saatte neler olduğu gibi bilgilere herkesin 'telafidebendevarim.meb.gov.tr' internet sitesinden erişebileceğini söyledi. 

Öte yandan Bakan Selçuk kentte 21 eğitim tesisinin açılışını yaptı. (GAZİANTEP/AA-DHA)