Bakan Özer'den okul öncesi eğitim ücretleri açıklaması: Kaldırıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tam gün ya da yarım gün eğitim yapsın, hiçbir ad altında okul öncesi eğitimden ücret alınmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Ordu milletvekili adayı da olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kentte Okul Öncesi Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılına dair açıklamalarda bulunan Özer, "Buradan bir müjdemiz daha var. Tüm Türkiye'de okul öncesi eğitimi erişimini kalıcı kılmak için çalışmalarımız var. 5 yaşı hallettik. Hedefimiz; 4 yaş ve 3 yaşı da okul öncesi eğitime dahil etmek ve oradaki oranları yükseltmek. 3-5 yaş arasında OECD ortalamasını yakalamak ile ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

Okul öncesi eğitimdeki fiyatlara ilişkin de konuşan Bakan Özer şöyle devam etti:

"Okul öncesi eğitim ile ilgili valilik tarafından komisyonlar marifeti ile belirlenen ücretler vardır. Yarım gün 50 lira-100 lira. Tam gün eğitim veren kreşlerde ise 400 lira, 500 lira gibi. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine dayalı olarak bu ücretler tahakkuk ediliyordu.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı içerisinde bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz. Türkiye'nin hiçbir noktasında; ister tam gün isterse yarım gün eğitim yapsın, hiçbir ad altında okul öncesi eğitimden kesinlikle ücret alınmayacak." (HABER MERKEZİ)