Bakan Özer: Artan vakalar nedeniyle yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "7 Şubat'ta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, artan korona virüsü vakalarına rağmen yüz yüze eğitime devam edileceğini söyledi.

Rekor seviyeye ulaşan Covid-19 vakalarının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den, yüz yüze eğitimle ilgili açıklama geldi.

Özer, artan vakalardan dolayı yüz yüze eğitime ara verilmeyeceğini söyledi.

Bakan Özer açıklamasında şunları kaydetti:

"7 Şubat Pazartesi günü 81 ilde tüm ilçelerimizde okul öncesinden liseye kadar tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Omicron varyantı veya artan vakalar nedeniyle yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz. Bununla ilgili zaman zaman kamuoyunda farklı değerlendirmeler oluyor. Biz son 5 ayda şunu gösterdik. Tüm velilerimizle öğretmenlerimizle öğrencilerimizle bir toplum içerisindeki en korunaklı yerler eğitim kurumlarıdır ve okullar sadece öğrenme yerleri değildir. Aynı zamanda gençlerimizin, geleceğimizi şekillendirecek olan nesillerin psikolojik, duygusal, kişisel gelişimlerini de geliştirme yerleridir. Bunun için inşallah 7 Şubat'ta, tüm Türkiye'de ikinci döneme aynı kararlılıkla devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)