Bakan Nebati: Enflasyon yüzde 40'lar civarında seyredecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun yüzde 40 civarında seyredeceğini, yıl sonunda ise baz etkisiyle yüzde 30'un altına düşeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir kez daha milletvekilleri, ekonomist, akademisyen ve iş dünyası temsilcileriyle görüşen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, finans sektöründe atılacak adımlar ve enflasyon hedefiyle ilgili bilgi verdi. 

Kamu bankalarına Hazine'den kaynak transferi yapılacağını belirten Nebati "Kaynak aktarımı ile kamu bankalarının kredi imkânları genişleyecek. Kamu gelirlerine dayalı ve altına dayalı sertifika çıkarılacak. BOTAŞ gibi KİT’lerin gelirlerine dayalı hisse senedi çıkarılacak. Merkez Bankası aracılığıyla uzun vadeli repo uygulaması gündemde. Bankaların sanayicilere daha fazla kredi açması açısından adımlar olacak" dedi.

KGF ARACILIĞIYLA KREDİ VERİLECEK

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre bakan Nebati ayrıca ihracata ve istihdama dönük büyüme modeli hedefleri olduğunu vurgulayarak, "Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla kredi vereceğiz. Ama bu kredileri çok sıkı takip edeceğiz. Evvelden, sunulan kredilerin yüzde 70’i kata, yata, dövize gitmiş. Bunları tespit ettik. Artık kontrollü ve proje bazlı verilecek. Gereken takip yapılacak" bilgilendirmesini yaptı.

Bakan Nebati, enflasyon yüksek seyrinin devam edeceğini kabul ederek, "Bir süre yüzde 40’lar civarında olacak. Yaz aylarında bir miktar düşme olacak. Yıl sonunda baz etkisiyle yüzde 30’ların altına indirmeyi hedefliyoruz" dedi.