Bakan Nebati: Enflasyon üzerindeki kur baskısı azalacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. Nebati, "Enflasyon üzerindeki kur baskısı azalacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bütçe sunumunda ekonomiye dair son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Nebati yaptığı açıklamada,  "Enflasyon üzerindeki kur baskısı azalacak. Turizmde toparlanma oldu, Haziran ile 19 milyon turiste ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

AKARYAKIT AÇIKLAMASI

Nebati şunları söyledi: "Fiyat artışları ile ilgili gerekli adımları atıyoruz. Biz 2022 bütçesini hazırlarken, varil başına petrol fiyatını ortalama 68 dolar hesaplarken bugün petrol fiyatları 110 dolara ulaşmıştır. Bu gelişme Türkiye'nin enerji faturasına 2022 yılı için 50 milyar dolar ilave yük getirmektedir."

'241,3 MİLYAR LİRA VERGİ GELİRİNDEN VAZGEÇİYORUZ'

Nebati, vergi gelirleriyle ilgili de düzenlemeler yapıldığını aktardı. Nebati şöyle devam etti: "Başta döviz kuru olmak üzere birikimli maliyet etkileri, uluslararası emtia fiyatlarındaki yukarı yönlü seyir ve enflasyon beklentilerindeki yükseliş fiyatlama davranışlarını ve enflasyon görünümünü olumsuz etkilemekte. 90'lı yıllarda kronik bir sorun haline gelen enflasyonu iktidara geldiğimiz andan itibaren uyguladığımız ihtiyatlı politikalarla düşürdüğümüz gibi tekrar düşürmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla kamu olarak 2022 yılında 241,3 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz."

ORMAN YANGINLARI...

Nebati orman yangınları için ayrılan bütçe hakkında ise şunları söyledi: "Orman yangınlarıyla ilgili 2021 yılında 39 helikopter varken bugün 55 helikopter var, 3 uçak vardı 20 oldu 4 iha 8 oldu, 85 ton havadaki su kapasitesi 332 tona çıktı." (HABER MERKEZİ)