Bakan Kurum: Ankara’yı algı, çalgı, çengi belediyeciliğine teslim etmeyeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'ne katıldı. Kurum, "Ankara’yı algı, çalgı, çengi belediyeciliğine teslim etmeyeceğiz" dedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beypazarı'nda konuştu. CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında eleştirilerde bulunan Kurum, "Ankara’yı algı, çalgı, çengi belediyeciliğine teslim etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ANKARA'YI CHP ZİHNİYETİNE TESLİM ETMEYECEĞİZ'

"Ankara'yı büyüyen, gelişen ve Yeşil Ankara yapmakta kararlıyız. En son Başkent Millet Bahçemizi açtık. 20 günde 2 milyon insan istifade etti" diyen Kurum açıklamalarında şunları söyledi: "Ankara'yı büyüyen, gelişen ve Yeşil Ankara yapmakta kararlıyız. En son Başkent Millet Bahçemizi açtık. 20 günde 2 milyon insan istifade etti. İnşallah bu millet bahçelerimizle, çevre yatırımlarımızla Ankara'yı CHP zihniyetine; reklam, algı, çalgı, çengi belediyeciliğine teslim etmeyeceğiz."

Beypazarı'nın üzerinden geçen 500 yıla rağmen bugün hâlâ aynı güzelliğiyle yaşadığını belirten Bakan Kurum, "İnşa çalışmalarımızda şehrimizin yatay mimarisine ve yöresel dokusuna çok önem veriyoruz. Beypazarı'mızda mahalle kültürünü yaşatan, komşuluk ilişkilerini güçlendiren, sağlam, güvenli, enerji verimli ve sıfır atık uyumlu 428 konut ve 12 dükkanımızın temellerini yine bugün hep birlikte atıyoruz. TOKİ Başkanlığımızla yaptığımız ve yatırım bedeli 135 milyon lira olan tüm konutlarımızı ve dükkanlarımızı inşallah, sosyal donatılarıyla beraber 2022 yılının Ekim ayında tamamlayacağız. Yapacağımız bu konutlarla, işçisinden memuruna, ev hanımından esnafına Beypazarlı kardeşlerimiz, sabit taksitle, düşük peşinatla ve uzun vade imkanlarıyla ev sahibi olabilecek" dedi. (HABER MERKEZİ)