Bakan Kurum: 2021’in ilk yarısında Kanal İstanbul’un temeli atılır

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yeni yılın ilk günü yaptığı açıklama iktidarın Kanal İstanbul ısrarının süreceğini gösterdi. Kurum “2021, Kanal İstanbul'un başladığı ve hızlı bir şekilde yapılacağı bir yıl olacaktır. İlk yarısında temelleri atılır diye düşünüyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Yeni yılda hayata geçirilecek projeleri anlatan Kurum, “Türkiye bugün, küresel iklim değişikliğiyle mücadele noktasında pansuman tedavileri değil, asıl sorunu ortadan kaldıracak adımları kararlılıkla atmaktadır" dedi.

‘TÜRKİYE’NİN EN ÇEVRECİ ŞEHİRCİLİK PROJESİ’

2021 yılının Meclis tarafından çıkarılacak bir iklim kanunu ile iklim değişikliğiyle mücadelede çok daha kararlı adımların atılacağı bir yıl olacağına inandığını belirten Kurum, ardından sözü Kanal İstanbul’a getirdi ve şunları söyledi:

"İstanbul Boğazı'nı koruyacak, millet bahçeleri ve ekolojik koridorlarıyla Türkiye'nin en çevreci şehircilik projesi olması planlanan Kanal İstanbul Projesi için çalışmalar devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla beraber, Cumhuriyet tarihimizin en büyük dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. Yüzde 52'sini yeşil alanlara ve sosyal donatılara ayırdığımız Kanal İstanbul Projemizin ÇED sürecini üniversitelerimizin, vatandaşlarımızın görüşlerini alarak tamamladık. Üç etapta çevre düzeni planlarımızı onayladık."

‘ÇALIŞMALARIMIZI DETAYLI YAPIYORUZ’

Planların tamamlandığı aktaran Kurum, "Planlarımızı tamamladık inşallah ocak ayı itibarıyla planlarımızı askıya çıkaracağız. 2021 yılı Kanal İstanbul'un başladığı ve hızlı bir şekilde yapılacağı bir yıl olacaktır. İlk yarısında temelleri atılır diye düşünüyorum. Ülkemize, İstanbul'umuza yakışacak bir proje olması açısından gerek çevrenin korunması gerek doğal kaynakların zarar görmemesi gerek İstanbul Boğazı'ndaki tehlikenin ortadan kaldırılması adına çalışmalarımızı detaylı yapıyoruz" diye konuştu. (AA)