Bakan Kurum: 10 ilde yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 41 bin 791

Murat Kurum, Maraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde 41 bin 791 bina için yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı tespiti yapıldığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Maraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde 41 bin 791 bina için yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı tespiti yapıldığını bildirdi.

Murat Kurum, Antep'teki AFAD Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.   

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade eden ve buna ilişkin rakamları da paylaşan Kurum, vatandaşların binalarının durumu e-devlet üzerinden öğrenebileceğini ifade etti.

Kurum, "10 ilde hasar tespit çalışmalarımız toplam 6 bin personelle devam ediyor. Şu ana kadar 10 ilde 307 bin 763 bina, yani 1 milyon 586 bin 901 ev ve işyerini inceledik. Bunlardan 41 bin 791 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Bu da yaklaşık olarak 190 bin 172 konut ve işyerine denk geliyor. Şu ana kadar, Gaziantep’imizde de; 10 bin 777 binada bulunan toplam 24 bin 687 ev ve işyerinin yıkık ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Hasar tespiti yapılmış olan vatandaşlarımız, adres ve TC kimlik numaralarını girerek, e-devlet üzerinden evinin hasar durumuna ilişkin bilgi alabilirler" dedi. 

'ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK'

"Depremden dolayı yıkım yaşayan tüm illerimizde eş zamanlı olarak; adeta bir seferberlik ruhuyla harekete geçecek; Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutu seferberliğini başlatıp, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız” ifadelerini kullanan Bakan Kurum şunları kaydetti: "Buradan depremzede kardeşlerimizi bir kez daha uyarıyoruz. Meydana gelen böylesi büyük depremden sonra artçılar devam ediyor. Bu yüzden vatandaşlarımızdan ricamız şudur: AFAD koordinasyonu olmadan, hasar durumu belli olmadan, asla ve asla eşyalarınızı evlerden almak için içeri girmeyelim. Yeni acılara sebebiyet vermeyelim. Enkaz kaldırma çalışmalarımıza başladık. 10 ilimizde de afet konutlarımızı yapacağımız alanlara dair hem yer tespit hem de zemin etüd çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler deprem murat Kurum