Koca'dan maymun çiçeği açıklaması: Pandemiye sebep olacağına inanmıyorum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye'de maymun çiçeği vakası yok. Pandemiye sebep olacağına inanmıyorum" dedi. Koca, çiçek aşısı geliştirmek için istişare halinde olduklarını da söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'te soruları yanıtladı.

Son dönemde dünyada görülen maymun çiçeği hastalığıyla ilgili bilgi veren Koca, "Bizde maymun çiçeği vakası görülmedi. Olduğunda açıklarız" dedi.

Vatandaşların tedirgin olmaması gerektiğini ifade eden Koca, "Çiçek aşısının etkinliğinin yüzde 80-85 olduğunu biliyoruz. Hastalığın bir pandemi sebebi olacağına inanmıyorum" şeklinde konuştu.

'AŞI GELİŞTİRMEK İÇİN İSTİŞARE HALİNDEYİZ'

DHA'nın aktardığına göre Koca aşının geliştirilmesi noktasında Bilim Kurulu'yla istişare halinde olduklarını söyledi. Bakan Koca sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Dünyada 1970’ten sonra geliştirilmediğini hepimiz biliyoruz ama anlıyoruz ki Amerika başta olmak üzere bazı ülkelerin o dönemde canlı virüsü imha etmediği, aşı olarak geliştirdiğini görüyoruz. Biz de bu noktada arkadaşlarla Bilim Kurulu ile özellikle geliştirmek noktasında neler yapabiliriz, bununla ilgili de istişare halindeyiz" dedi. (HABER MERKEZİ)