Bakan Koca: Mutant virüse Türkiye’de rastlanmadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk olarak İngiltere’de görülen ve birçok ülkeye yayılan mutasyon geçirmiş yeni Covid-19 virüsünün Türkiye’de görülmediğini duyurdu. Koca "Halk Sağlığı referans laboratuvarlarımız düzenli olarak çeşitli bölgelerden örnekleri inceliyor. Belirlenen varyasyon ve mutasyonlar DSÖ ile paylaşılıyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Güncel Covid-19 tablosunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca mutasyon geçiren ve hızla yayılan yeni virüsle ilgili Türkiye’deki son verileri paylaştı. Twitter hesabından konuyla ilgili duyuru yapan Bakan Koca "Yurdun çeşitli bölgelerinden toplanan örneklerde İngiltere'nin rapor ettiği gen mutasyonuna rastlanmamıştır" dedi.

ÖRNEKLER İNCELENİYOR

“Virüste mutasyon ve varyasyon değişikliklerinin izlenmesi için Halk Sağlığı referans laboratuvarlarımız düzenli olarak ülkemizin çeşitli bölgelerinden örnekleri incelemektedir" ifadelerini kullanan Sağlık Bakanı şöyle devam etti: "Belirlenen varyasyon ve mutasyonlar Dünya Sağlık Örgütü ile paylaşılmaktadır. Mutasyon tedbir uygulamaları kapsamında son dönemde İngiltere'den ülkemize gelen ve test sonucu pozitif çıkan kişilerin PCR örnekleri ile ülkemizin çeşitli bölgelerinden örnekler referans laboratuvarımızda tam gen sekanslama yöntemi ile incelenmiştir. Ne son dönemde yurda ilgili ülkelerden giriş yapan PCR pozitif vakalardan alınan numunelerde ne de yurdun çeşitli bölgelerinden toplanan örneklerde İngiltere'nin rapor ettiği gen mutasyonuna rastlanmamıştır." Bakan Koca, düzenli incelemelerin de süreceğini açıkladı. (AA)