Bakan Kirişçi: Marmaris'teki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı

"Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı diyebiliriz" açıklamasında bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, "Datça'da bir yangın çıktı o söndürüldü" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marmaris’te yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, "Temennimiz bugün bu olayın neticelenmesi. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı diyebiliriz" dedi. Gece boyunca devam eden yangına, 14 uçak 20 helikopter ile müdahale edildiğini bildiren Kirişçi, "Yangına 14 uçak 20 helikopter ile müdahale ediliyor. Datça'da bir yangın çıktı o söndürüldü" ifadelerini kullandı. 

ALTUN: DEZENFORMASYON İÇERİKLİ PAYLAŞIMLARA İTİBAR ETMEYİN

Geçtiğimiz saatlerde İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili "Yangına ilişkin, ilgili bakanlarımız ve diğer resmi kurum ve yetkililer tarafından yapılacak açıklama ve bilgilendirmeler esas alınmalıdır. Sosyal medyadaki dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar edilmemelidir" açıklamasında bulunmuştu. 

Altun, Twitter paylaşımında, şu ifadeleri kullandı: "Muğla Marmaris'te farklı noktalarda çıkan orman yangınını söndürmek için tüm kurumlarımız sahada çalışmalarını sürdürmektedir. Yangınların ortaya çıkış sebebi üzerine kapsamlı soruşturmalar da başlatılmıştır. Yangına ilişkin, ilgili bakanlarımız ve diğer resmi kurum ve yetkililer tarafından yapılacak açıklama ve bilgilendirmeler esas alınmalıdır. Sosyal medyadaki dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar edilmemelidir. Bilgi kirliliğine neden olan paylaşımlar hakkında da Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı gerekli teknik incelemeyi başlatmıştır. Sahadaki kahramanlarımızın moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileyenler hakkında hukuk çerçevesinde yapılması gereken ne varsa yapılacaktır."

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: YALAN HABERLER DİKKATE ALINMAMALI

Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Yalan haber yayan ve provokasyon amaçlı açıklamaların hiçbir şekilde dikkate alınmaması gerekir" dedi. Çelik, şu ifadeleri kullandı: 

"Vatandaşlarımızın sadece resmî açıklamaları takip etmesi önemlidir. Yalan haber yayan ve provokasyon amaçlı açıklamaların hiçbir şekilde dikkate alınmaması gerekir. Yangına karadan ve havadan tüm imkanlarla müdahale eden ekiplerimizin fedakarca çalışmalarına teşekkür ediyoruz. Tecrübeli ekiplerimizin insanüstü gayretle çalışmaları her türlü takdiri hak etmektedir." (HABER MERKEZİ)