Bakan Kirişci: Datça'daki orman yangını kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Datça'daki orman yangının kontrol altına alındığını, söndürme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Datça'nın Mesudiye Mahallesi ve Hava Radar mevkiindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda dün saat 12.20 sıralarında çıkan orman yangını ikinci gün kontrol altına alındı. 

Yangın nedeniyle dün Mesudiye mahallesinin Döşeme, Mezgit, Ovabükü ile Hayıtbükü mevkiilerinde 450 hanede yaşayan 2 bin 500 kişiyle 38 büyükbaş ve 45 küçükbaş hayvan tahliye edildi.

Orman yangını gece saatlerinde rüzgarın hızı azalınca ilerleyişini durdurdu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte de müdahale çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı.

BAKAN KİRİŞCİ: YANGIN ELEKTRİK TRAFOSUNDAN ÇIKTI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci bölgeye gelerek, incelemelerde bulunduktan sonra düzenlediği basın toplantısında, ilk belirlemelere göre yangının çıkış nedeninin elektrik trafosundan kaynaklı olduğu belirtti. Kirişci, yangına ilk defa gece görüşe sahip 2 helikopterin de katıldığını açıkladı. Bakan öğle saatlerinde yaptığı ikinci açıklamada ise alevlerin kontrol altına alındığını belirtip, söndürme çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

ÇEŞME DE KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Çeşme'nin Ovacık mahallesindeki makilik alanda çıkan yangın ise kısmen kontrol altına alındı. Yangının bölgede çalışan işçilerin kaynak yaptığı sırada çıkan kıvılcımlardan kaynaklandığı belirlendi. Kaynak sırasında sıçrayan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu başlayan yangınla ilgili 7 işçi gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)