Bakan Kirişci: Aç mı insanlarımız? Markete gittiğinizde rafta bir şeyin yoksunluğu mu var? Hayır

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: Ülkede kullandığınız tohumluğun yüzde 96'sı bu ülkede üretilir hale geldi. Aç mı insanlarımız? Markete gittiğinizde rafta bir şeyin noksanlığı mı var? Hayır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Hakkari'de AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti, partililerle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada "Bu Türkiye fotoğrafı, hamdolsun bugün artık herkesin görebildiği güzel bir fotoğraf haline geldi. Her türlü bölgesel, dinsel ve etnik milliyetçiliğe karşı olduğumuzu ifade ettik" diyen Kirişci şöyle devam etti: "20 yıllık iktidarlarımız döneminde İstanbul'da, Ankara'da, Antalya'da ne varsa, bunu Doğu'nun bütün illerinde de yapmaya çalışan Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ne kadar müteşekkir olsak azdır. Yüksekova'daki havalimanını da yapan yine AK Parti hükümeti olmuştur. Şehir hastanelerimiz ve devlet hastanelerimizdeki doktorlarımız başta olmak üzere sağlık çalışanlarımızın sayesinde pandemide en az zayiatı verdik. Gerçekten ülke olarak da bu manada dünyaya örnek olduk."

'TOHUM ÜRETMEKTEN ACİZDİ'

Ülkede insanların yıllarca "babam çiftçi, benim ailem çiftçi" demeye utandığını ancak 20 yıllık iktidarları döneminde tarım sektörüne ciddi kazanımların sağlandığını anlatan Kirişci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkenin tarım ülkesi olduğundan söz edenler, ne hikmetse şu zamana kadar bir Tarım Kanunu'nu ülkeye kazandırmamışlardı. Bizim de yine mecliste olduğumuz, milletvekili olarak bulunduğumuz, komisyon başkanı olarak görev ifa ettiğimiz dönemde Tarım Kanunu'nu mevzuatımıza kazandırdık. Bu ülke kendi ihtiyacı olan tohumları üretmekten aciz bir ülkeydi. Bu ithalatın, ihracatı karşılama oranı yüzde 31'di ama şu anda yüzde 94'ler mertebesine çıktı. Ülkede kullandığınız tohumluğun yüzde 96'sı bu ülkede üretilir hale geldi. Bu ülke o gün 65 milyondu ama bugün 85 milyon. Aç mı insanlarımız? Bir şeye erişimde güçlük mü çekiyor, markete gittiğinizde rafta bir şeyin yoksunluğu mu var veya noksanlığı mı var? Hayır. Pandemide bile hiçbir şeyin eksikliğini hissettirmedi. Kim hissettirmedi bunu? Eli öpülesi üreticilerimiz hissettirmedi." (HABER MERKEZİ)