Bakan Karaismailoğlu: Yavaş yavaş kurtarma çalışmaları düzene girdi

Bakan Karaismailoğlu, Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi'nde konuştu: İlk gün olayın erken saatlerde gerçekleşmesi nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadık, yavaş yavaş kurtarma çalışmaları düzene girdi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, depremin en ağır vurduğu Adıyaman'da, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (Adıyaman Valiliği) arama kurtarma çalışmaları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Can kayıpları hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, "Can kayıplarımızın artmaması en büyük dileğimiz. Adıyaman'da 896 vatandaşımızı maalesef kaybettik, 400 tane yaralımız var. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Sayının artmasından endişe ediyoruz. Gelen bütün kurtarıcı ve ekipmanları, hemen bölgeye ve enkaza sevk ediyoruz" dedi.

'BAZI SIKINTILAR YAŞADIK AMA...'

"İlk gün olayın erken saatlerde gerçekleşmesi nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadık ama yavaş yavaş kurtarma çalışmaları düzene girdi" diyen bakan Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) kara yollarının ayakta kalması için önemli çalışmalar yaparken AFAD'a lojistik destek verdiğine değindi.

Bölgenin önemli yollarından olan Mersin-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun depremde hasar gördüğünü hatırlatan Adil Karaismailoğlu, bugün itibarıyla tüm tedbirlerin alındığını ve çalışmaların tamamlandığını, yolun trafiğe açıldığını duyurdu.

Karaismailoğlu, havalimanlarının Hatay dışında son derede aktif olduğunu belirterek, "Hatay'da pistimiz, depremden oldukça fazla etkilendi, orada çalışmalara başladık. Diğer havalimanlarımız özellikle Adıyaman'da, Elazığ'da, Malatya'da, Gaziantep'te ve Kahramanmaraş'ta intikaller yoğun şekilde devam ediyor. Havalimanlarımızın koordinasyonunu yoğun şekilde sağlıyoruz, o yüzden lojistik desteğimizi büyük oranda havalimanlarından sürdürüyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)