Bakan Karaismailoğlu: Siber güvenlik artık bir milli güvenlik meselesidir

Ulusal Siber Kalkan Tatbikatı'nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, siber saldırılara dikkat çekti. Bakan, siber güvenliğin bir milli güvenlik meselesi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) düzenlenen Ulusal Siber Kalkan 2021 Tatbikatı'nın açılışı yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada bilgi ve iletişim teknolojileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Siber güvenlik artık bir milli güvenlik meselesidir" diyen Karaismailoğlu, uluslararası araştırmalara göre, siber saldırılardan kaynaklanan kayıpların maliyetinin 2021'de dünya genelinde 6 trilyon doları bulacağının öngörüldüğünü, bu nedenle ulusal siber güvenliğin sağlanmasının herkesin öncelikli gündemi olduğunu anlattı.

"KASIRGA", "AVCI" ve "AZAD" uygulamalarını hatırlatan Karaismailoğlu, siber güvenlik alanında yerli ve milli yazılımlara dikkat çekti.

Karaismailoğlu, "Ulusal siber güvenlik tatbikatlarımız, kurumlarımız arasındaki deneyim paylaşımı için de kıymetli bir platform olma özelliğini taşıyor. Ulusal Siber Kalkan Tatbikatı 2021 kapsamında ​sağlıktan eğitime, enerjiden bankacılığa, yayıncılıktan su yönetimine kadar ​36 kurum ve kuruluştan siber güvenlik takımları ve bu takımlarda yer alan 135 siber güvenlik uzmanı bilgi ve yeteneklerini sınama imkanı bulacaklar. Tatbikatlar neticesinde siber korsanlar ve teröristler karşılarında uzman profesyonelleri bulacaklar. Yetiştirdiğimiz siber uzmanlar sayesinde varsa açıklarımızı kapatacak ve saldırıları en etkin şekilde bertaraf etmenin yöntemlerini bulacağız" dedi. (AA)