Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un yapımına çok kısa zaman kaldı

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, imar projeleri onaylanan Kanal İstanbul'un yapımına kısa zaman kaldığını söyledi. İBB Başkanı İmamoğlu ise, "Mücadelemizi sürdürüyoruz" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nde yapım çalışmalarının başlamasına çok kısa zaman kaldığını ilan etti. "Kanal İstanbul, dünya deniz ticaretinde önemli bir işlev üstlenerek Türkiye’nin lojistik gücünü ve altyapısını tamamlayacak uluslararası bir su yolu olarak görev yapacak" dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) 33. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın açılışında konuşan Bakan Karaismailoğlu, Süveyş Kanalı'nda karaya oturan gemiyi hatırlatarak, "İstanbul Boğazı'nda geçmiş yıllarda meydana gelen Independenta ve Nassia kazaları hala akıllarımızda ve bizler için ders niteliğindedir. Bu kazalar hem İstanbul'u kasıp kavuracak yangın ve patlama riskleri oluşturdular hem de çevre felaketleri olarak tarihimize geçtiler. Kanal İstanbul Projesi, dünya şaheseri şehrimizi ve eşsiz Boğaz'ımızı tüm bu risklerden kurtaracak. İstanbul Boğazı'nın gemi trafik yükü azalırken, tehlikeli madde taşıyan gemilerden dolayı oluşabilecek riskler en aza inecek. Kanal İstanbul dünya deniz ticaretinde önemli bir işlev üstlenerek Türkiye’nin lojistik gücünü ve altyapısını tamamlayacak uluslararası bir su yolu olarak görev yapacak. Artık Kanal İstanbul'un yapım çalışmalarının başlamasına çok kısa bir zaman kaldı" ifadelerini kullandı.

 

İMAMOĞLU: BETON KANAL'A KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Kağıthane’deki İSKİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen iklim değişikliği ve su temalı resim yarışması töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, İstanbul’un ‘mega proje’ kavramının da değişmesi gerektiğini belirtti. İmamoğlu, "stanbul’un doğasını tehdit eden birçok şey yaşanıyor. Sonuç olarak, bir ‘Beton Kanal’ ile İstanbul’un gerçekten büyük bir tahribata sebep olacak bir sürecinin başlangıcını yapanlara karşı da mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu, İstanbul’un ‘mega proje’ kavramının da değişmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Nedir İstanbul’un mega projesi? İstanbul’un mega projesi, sağlıklı, yaşanabilir bir kent var edebilmek. İnsanların doğal çevreyle buluşabilmelerini sağlayabilmek. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayata umutla bakabildikleri bir şehir var edebilmektir esas mega proje. Bunun unsurlarını yerine getirmektir. Önümüzde varsa bazı engeller, tehditler, önümüze dikilen ‘mega proje’ adı altında İstanbul’un geleceğini tehdit edecek unsurlar; bunlara akılla, bilimle, hukukla, kanunla karşı durmak da sorumluluğumuzdur" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul için imar planlarını onaylamış ve askıya çıkardıklarını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)