Bakan Karaismailoğlu: Bin minibüsün daha dönüşümü konusunda çalışıyoruz

Gültepe Minibüsçüler Derneği'ni ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, bin minibüsün daha taksiye dönüşümü konusunda çalışmayı sürdürdüklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'un Kağıthane ilçesindeki Gültepe Minibüsçüler Derneği'ni ziyaret etti.

AA'nın haberine göre, İstanbul gibi büyük metropollerde toplu taşımanın olmazsa olmaz olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Toplu taşıma, hayatın bir parçası olmak zorundadır. Yoksa başka türlü bu sistemin içerisinden çıkılamaz. Bunun içerisinde minibüsün de çok önemli bir yeri vardır, taksinin de çok önemli bir yeri vardır. Aynı şekilde metronun da otobüslerin de çok önemli bir yeri vardır. Tabii bunları entegre etmek lazım. Birbirine bağlamak lazım ve birbiriyle bağlantılı bu sistemi çalıştırmak lazım. Burada tabii istişare çok önemli. Özellikle sektörle, sektör temsilcileriyle, esnafla sürekli istişare halinde olmak lazım."

Ziyaret esnasında minibüs şoförleri ve esnafının sorularını yanıtlayan Bakan Karaismailoğlu, minibüslerin taksiye dönüşümüne ilişkin bir soruya karşılık, "Bin tane daha minibüsün dönüşümü konusunda çalışmamız var. Belirli bir süre içerisinde dönüşümü yapmak için çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Bakan Karaismailoğlu görüşmenin ardından, dernekte bulunan bir minibüsü kullandı. (HABER MERKEZİ)