Bakan Karaismailoğlu: Atatürk Havalimanı'nın doğu-batı pisti acil durumlar için açık kalacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı'ndaki doğu-batı yönlü pistin yıkılmayacağını ve acil durumlar için kullanılmaya devam edeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı'ndaki Millet Bahçesi Projesi'ne yönelik tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanı'nın tamamen kapatılmayacağını belirterek, "Buradaki doğu-batı pisti açık kalacak ve acil durumlar için kullanılacak" dedi.

AA'nın haberine göre, Karaismailoğlu, bir gazetecinin Atatürk Havalimanı'na millet bahçesi yapılmasına ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Atatürk Havalimanı, bir tarafında Bakırköy, Bahçelievler, Sefaköy, Florya, Yeşilköy gibi tamamen yerleşim alanları içine sıkışmış bir yerdi ve de kapasitesini tamamen doldurmuş, kapasite artırımı ihtiyacına cevap veremeyen bir havalimanı olmuştu. Bu eleştiriyi yapanlara bir sorun, aynı kişiler değil miydi 'Sabiha Gökçen Havalimanı'nı niye yaptınız buraya uçak mı inecek, uçağın olmadığı yere' diyen. Bunlar önemli transit merkezler. Siz şehir içinde kalmış, kapasitesini doldurmuş havalimanına alternatif bir havalimanı yaptınız ve de bu kadar kaliteli bir havalimanı yaptınız ve devletin kasasından 1 kuruş çıkmadı çıkmayacak."

'KUZEY-GÜNEY PİSTİ YENİ HAVALİMANINDAKİ UÇUŞLARA SIKINTI VERİYOR'

Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı'nın çevresini kötü etkilediğini iddia ederek şunları kaydetti:

"Düşünsenize Atatürk Havalimanı'na her gün 1000'in üzerinde uçak iniyor ve nüfusun yoğun olduğu yerlere bu egzoz emisyonunu salgılayan bir havalimanı. Atatürk Havalimanı kapatıldıktan sonra, E-5 ve Yenibosna'daki trafik yükü tam yüzde 30 azaldı. Buradaki doğu-batı pisti açık kalacak ve acil durumlar için kullanılacak. Kuzey-güney pisti, hem oraya acil durum hastanesi yapıldı hem de buradaki uçuşlar İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlara da sıkıntı verdiği için, onları riske ettiği için, burası kapatılıp yine İstanbulluların hizmetine kazandırılacak, devasa bir millet bahçesi olarak, dünyaya örnek bir proje olacak. Bundan gurur duymaları, eğer şehri seviyorlarsa, vatandaş için çalışmaya gayret ediyorlarsa bunun zaten önünü açması ve destek olmaları lazım ama bakıyorsunuz bir taraftan bir İETT otobüsünü işletemeyen zihniyetin gelip şehre yapılacak bir parka, yeşil alana karşı çıkması, yaptıkları saçmalıklardan, muhalefet yaptıklarını zannetmekten başka bir şey değil. Burası binlerce ağacın dikildiği İstanbulluların ortak değeri olacak."

Uzmanların, olumsuz hava koşullarında iniş ve kalkışların riskli olacağı uyarısına rağmen inşa edilen ve iktidarın 'Dünya kıskanıyor' diye savunduğu İstanbul Havalimanı kar yağışı yüzünden uçuşlara kapatıldığında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Atatürk Havalimanı'na iniş yapmıştı.

'EN GEÇ AĞUSTOS AYINDA YENİ HAVALİMANINA METRO AÇILIYOR'

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'na metroların ne zaman açılacağına ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

"Şu ana kadar bütün imalatlar bitti, test süreçleri devam ediyor. En geç ağustos ayında Kağıthane-Havalimanı hattımızı hizmete açıyoruz. Halkalı-Havalimanı hattımızı da önümüzdeki yıl bu vakitlerde açmak için hummalı bir çalışma var." (HABER MERKEZİ)