Bakan Fidan'dan İsrail-Filistin diplomasisi

Dışişleri Bakanı Fidan, Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Filistin, İran ve ABD'li mevkidaşlarıyla Hamas'ın saldırıları sonrası İsrail'in karşılık vermesiyle başlayan çatışmalara ilişkin görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırılarının ardından başlayan çatışmalarla ilgili olarak bölge ülkeleri ve ABD'yle diplomasi trafiği yürüttü. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan, İsrail ve Filistin'de yaşanan gerilimin ardından birçok mevkidaşıyla görüşme yaptı.

Fidan, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüştü.

Bakan Fidan daha sonra da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan, Blinken ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail-Filistin'de yaşanan gelişmeleri ele aldı.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, bu sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)