Bakan Ersoy: Turizm çalışanları mayıs sonuna kadar aşılanacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, turizm sektöründeki çalışanların mayıs ayı sonuna kadar aşılanacağını belirtti, otellerin de 152 kriterden oluşan denetimden geçtiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde korona tedbirlerinin alındığını söyledi. Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkachenko ile Antalya'da Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen "Ukrayna Turist Hakları ve Turizm Güvenliği Alt Çalışma Grubu Toplantısı"na katılan Ersoy, şu bilgileri verdi: 

 

“Perşembe akşamından itibaren uygulanacak kısıtlamalar turistleri kapsamayacak. Müze ve ören yerlerimiz onlar için açık olacak. Türkiye’de turist olmak avantajlı oluyor. Otellerimiz içerisinde Güvenli Turizm Sertifikasyonları var. Bu sene kriterleri 152’ye çıkardık. Daha fazla kural koyduk. Otellerin tamamı denetleniyor. Ayda en az 4 kere otellerimiz denetleniyor. 3 tanesi haber verilmeden denetleniyor. Türkiye genelinde turizm çalışanlarının hepsini aşılıyoruz. Mayıs sonuna kadar personel aşılanmış olacak. Geçen yıla oranla Türkiye turizm hizmetleri çok daha kontrollü ve daha sağlıklı olarak hizmet sunacak. Türkiye’ye tatile gelip ülkesine dönen turistlerde COVID bulunma ihtimali çok çok düşük çıktı. 10 binlerle ifade edilecek şekilde düşük çıktı. 10 bin üzerinde işletmenin Güvenli Turizm Sertifikasyonuna dahil oldu.” (AA)