Bakan Elvan ses verdi: Ücretli kesim için adımlar atılacak

Ekonomideki çalkantılı sürece rağmen uzun süredir ortalıkta görünmediği için eleştirilen Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, bugün Twitter hesabından büyüme rakamlarına ilişkin kısa bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde, yüzde 8,1'lik beklentiye karşılık yüzde 7,4 büyüdü. Büyümeye en önemli katkının ihracat ve kamu harcamalarından geldiği görülürken, çalışan kesimin Gayrisafi Yurt içi Hasıla'dan aldığı payın yüzde 30,1'den yüzde 29,8'e gerilemesi dikkat çekti. 

Merkez Bankası'nın politika faizini enflasyonun 5 puan altına çekmesinin ardından döviz kurları kontrolden çıkmasına rağmen kamuoyu önüne çıkmadığı için eleştirilerin hedefi olan ve bütçe görüşmeleri sonrası görevden alınabileceği öne sürülen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, sosyal medya hesabından kısa bir açıklama yaptı. Büyüme rakamlarını değerlendiren Elvan "Dış talebin verdiği önemli katkıyla 2021’in üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 7,4 oranında büyüdük. Ücretli kesimin milli gelirden aldığı payı artırmak için gerekli adımlar atılacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsun, herkesin büyümeden en iyi şekilde faydalanması temel önceliğimizdir" dedi.

(EKONOMİ SERVİSİ)