'Bakan bu hafta Ankara'da değil' denilerek 3600 ek gösterge toplantısı ertelendi

Milyonlarca memuru ilgilendiren yarın ki 3600 ek gösterge toplantısı ertelendi. Gazete Duvar'a bilgi veren Memur-Sen kaynakları, yeni toplantı için bakanlıktan bir tarih iletilmediğini söyledi.

Çalışmalar kapsamında Çalışma Bakanı Bilgin başkanlığında bu yıl iki toplantı yapıldı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, "En düşük emekli maaşları için "Temmuzda bir sürprizimiz olacak, detayları 1 Mayıs'ta paylaşacağım" açıklamasının rafa kaldırılması ve konu hakkında herhangi bir bilgilendirme yapılmamasının ardından yarın ki 3600 ek gösterge toplantısı da iptal edildi. Toplantının ertelendiğini, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın duyurdu.

Yetkili memur konfederasyonu olarak görüşmeleri yürüten Memur-Sen kaynaklarının Gazete Duvar'a verdiği bilgiye göre, bakanlık tarafı toplantıyı, Bilgin'in iş sağlığı ve güvenliği haftası etkinlikleri dolayısıyla bu hafta Ankara'da olmayacağı gerekçesiyle erteledi. Toplantının ne zaman yapılacağına ilişkinse henüz bir tarih belirlenmedi.

Çalışmaların çıkmaza girip girmediğine ilişkin sorumuza, kendilerinde bu yönde bir bilgi olmadığı yanıtını veren Memur-Sen kaynakları, "Çıkmaza girme gibi bir durum yok, toplu sözleşmeyle bu durumu hüküm altına aldık fakat henüz tarafımıza iletilen bir teklif yok" dedi.

Ancak 6,5 milyon memuru ilgilendiren ve hükümetin bu yıl sonuna kadar Meclis'ten geçireceği sözü verdiği 3600 ek gösterge toplantısının bakanın yoğun programı gerekçesiyle ertelenmesi, soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ İÇİN ÖNEMLİ

3600 ek göstergenin memurların emekli ikramiyesi ve emekli maaşı üzerinde etkisi olacak. Ek göstergenin yüksek olması, emekli aylık ve ikramiyelerinin artması anlamına geliyor. Artışın emekli ikramiyesinde 60 bin liranın üzerinde bir etkisi olacağı hesaplanıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge konusunu, 2018'de seçim vaadi olarak sunmuştu.
Çalışma Bakanı Bilgin ise daha önce yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmanın mayıs ayı içerisinde tamamlanarak, kamuoyuna duyurulacağını söylemişti. 

MEMUR SEN KAPSAMIN DAHA GENİŞ TUTULMASINI İSTİYOR

Bakanlığın yürüttüğü çalışmaya göre getirilecek düzenleme öğretmen, hemşire, polis ve din görevlilerini kapsayacak. Memur Sen ise "Bizim temel yaklaşımımız, sadece dört meslek grubu için 3600 ek gösterge yerine, tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklindedir" diyor.