Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Önce aday ol sonra konuş

MHP lideri, ''Cumhurbaşkanı'nın 'Gelin Türkiye Yüzyılı vizyonunu birlikte inşa edelim' davetine icabet ediyoruz" dedi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu, “Erdoğan benim aday olmamdan çok korkuyor”, demiş. Sayın Kılıçdaroğlu davul sen de, tokmak başkasında, önce aday ol, sonra konuş" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yeni hükümet sistemi esasen önümüzdeki yeni bir Türk asrının mukaddimesidir.

Cumhuriyet’in üçüncü evresinin ve ikinci yüzyılının ruh köküyle felsefi muhtevası “Türkiye Yüzyılı” ifadesiyle ortaya konulmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 28 Ekim 2022 tarihinde açıklanan “Türkiye Yüzyılı” beyanı devlet ve toplum hayatımıza yeni bir hedef, yeni bir moment, yeni bir nefes, yepyeni bir ivme kazandırmıştır.

“Türkiye Yüzyılı” çağrısı yeniden bir Kızılelma seferberliğinin tefekkür safhasından tezekkür, terakki, teklif ve tedarik sahasına geçişidir.

5 Kasım 2000 yılında gerçekleştirdiğimiz 6’ncı Olağan Büyük Kurultayı'mızda “Yüzyılla Sözleşme” hedefimizi açıklamıştık.

Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, o günkü “Yüzyılla Sözleşme” beyanımızla bugünkü “Türkiye Yüzyılı” kararlılığı üst üste çakışmış, birbirini tamamlamış, Türkiye ve Türk milleti muazzam bir kalkışa ve uyanışa geçmiştir.

Biz, “Türkiye Yüzyılı”nın dünya geneline, insanlık gündemine tıpkı bir cemre gibi düşme mücadelesinde sonuna kadar varız ve buna da kararlıyız.

Biz, Sayın Cumhurbaşkanı’nın, “Gelin, Türkiye Yüzyılı, vizyonunu birlikte oluşturalım, birlikte inşa edelim. Gelin, Türkiye Yüzyılını, yeni bir millî mutabakat zemini hâline dönüştürelim.” davetine icabet ediyor, çağrıya kulak veriyor, buna da hazır olduğumuzu açık yüreklilikle dile getiriyoruz.

'YERLİ OTOMOBİL ÜRETMEK İNTİHARDIR DİYENLER...'

Yerli otomobil üretmek intihardır diyenler ise Türk milletinin özgüvenini hançerlemek isteyen mandacılardır, hepsi birden yabancı beslemeleridir.

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan benim aday olmamdan çok korkuyor", demiş. Korkaklar milli başarıları gölgelemek için sıraya girenlerdir.

Korkaklar Türkiye’yi taşa tutanlardır. Korkaklar terör örgütlerinin, emperyalist tertipçilerin arkasına saklananlardır.

Sayın Kılıçdaroğlu davul sen de, tokmak başkasında, önce aday ol, sonra konuş." (HABER MERKEZİ)