Bahçeli'den İmamoğlu yorumu: HDP'li başkanlara neden el çektirildi?

MHP lideri Devlet Bahçeli, İBB'de 'terör teftişi' konusunda İmamoğlu ile belediye başkanı iken hapis cezası alan Tayyip Erdoğan'ın kıyaslanmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "terör teftişi sonucunda sorumlu çıkarsa görevden alınması gerektiğini" belirterek, yine İBB Başkanı iken hapse atılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durumu ile benzerlik kurulmasına "soysuz kıyas" dedi. Devlet Bahçeli, "Yanlış olan nedir? Mağduriyet bunun neresindedir? Suç işlemiş, işlenmiş suçlara ortak olmuş, terör örgütüne mali ve siyasi destek sağlamış HDP’li belediye başkanları o halde niye görevden el çektirildi?" diye sordu.

"Belediyeye terörist almanın neresi milli iradenin hükmüdür" diyen Bahçeli, AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar'ın "İmamoğlu’nun görevden alınması, hiç hak etmediği pâye olur. 20 yıllık emeklerimize, bu güzel ülkenin geleceğine yazık olur. Lafım, ortaya. İsteyen istediği payı alır" sözlerine, "Lafı ortaya attım isteyen istediğini üstüne alsın diyen çürük yumurta", eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, "Bu şekliyle giderse, Ekrem Bey önümüzdeki seçim İstanbul'a belediye başkanı olmak isterse hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan, emin olun yüzde 50'nin üstünde gelir" sözlerine de, "Sulu göz siyasetçi kaybettiğin itibarını Halk TV ekranında mı arıyorsun?" diyerek tepki gösterdi.

'CHP GENEL BAŞKANI ÖZÜR DİLEMELİ'

Bahçeli konuşmasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Kuran kurslarına yönelik 'ortaçağ zihniyeti' sözlerine ilişkin de "Bu saygısız sözden dolayı CHP genel başkanının, aziz milletimizden özür, Allah'tan af dilemesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından başlıklar şöyle:

MİLYARDERLER UZAYA GİDERKEN MİLYONLARA KİMSE KAFA YORMADI: 6 Ocak'ta ABD Kongre Baskını ile çetin geçeceği belli olan 2021'de demokrasi ayıpları, hukuk kayıpları, ekonomik saldırılar, etnik gerilimler, insani dramlar, doğal afetler, göç dalgaları, kanlı darbeler yaşanmış ve daha da sertleşmiştir. Sefalet şartları ağırlaşırken açlık ve yoksullukla kıvranan milyonların yürek yaralayıcı feryatları küresel empatinin iflasını da tescillemiştir. 16 Eylül 2021'de uzay turizmi başlamıştır. Şöhretli milyarderler uzaya giderken bir lokma aş, bir damla su hasreti çeken milyonların hazin durumuna hiç kimse de kafa yormamıştır. 

KİMSE SİMGELERİMİZİ SAHİPLENMESİN: Bazı marjinal oluşumların, Türkiye üzerinde hesabı olan çevrelerin tetikçiliğine soyunan lekeli figüranların sığınmacıları peyderpey hedef aldıkları, onlara yönelik düşmanlıkları kışkırtmaya çalışarak iç çatışma iklimini tesis etmeye niyetlendikleri anlaşılmaktadır. Sığınmacılardan toplum huzurumuza ve insan varlığımıza karşı yapılmış saldırıların faillerini cezalandırmakla birlikte bu suçluları anında sınır dışı etmek pek tabii mecburiyettir. Ancak ülkemize sığınmış suçsuz günahsız insanlar üzerinden provokasyon ortamı imal etmeye kalkışmak sorumsuzluk ve sağduyu noksanlığı olmasının yanında, manası ve maksadı itibariyle Türkiye düşmanları tarafından sipariş edilen örtülü bir operasyon çeşididir. Bu operasyona alet olanların iç barış ve huzur ortamından rahatsızlık duyan görevli ajanlar olduklarına şüphe yoktur. Buradan herkesi uyarıyorum, partimizin simgelerini kullanıp çeteleşmeye, bu suretle sokak eylemlerine heves edenlerin enselerinde kesinlikle nefesimiz olacaktır, yaptıklarına da pişman edecek hukuk ve kolluk gücü devletimiz de bulunmaktadır. Hiç kimse hesap hatası yapmasın, Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i dibi görünmeyen kuyulardan su içmeye davet etmesin. Bu kindar davet sahiplerini sırasıyla afişe etmek, kirli yakalarından tutmak, davamızın onuruyla oynamalarının bedelini ödetmek her saha ve zeminde görevimizdir.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZÜR DİLEMELİ: (Özgür Özel'in açıklamaları) CHP'li bir grup başkanvekili Kuran kursları için Orta Çağ zihniyeti diyerek ucuz, din dışı bir bühtanda bulunmuştur. Bu ya Orta Çağ'ı bilmiyor ya da Kuran'dan habersizdir. Ahmaklığın en ciddi delili aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuç almayı beklemektir. Namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmazmış. İman nasip işidir, Allah'ın ikramıdır. İnanıp inanmamak herkesin kendi bileceği bir şeydir ancak dinimize laf söyletmeyiz. Kitabımıza Orta Çağ zihniyeti diyen kalpsizlerin bühtanlarını yanlarına bırakmayız. CHP Genel Başkanı'nın aziz milletimizden derhal özür, Allah'tan da af dilemesini hemen bekliyoruz. 

YUNANİSTAN FRANSA UÇAKLARINA FAZLA GÜVENMEMELİ: 2021 yılında ülke ve dünya gündeminde öne çıkan başlıklardan birisi de 15 Ağustos'tan itibaren Taliban'ın ikinci iktidar döneminin başlamasıdır. Ekonomik sıkıntılar, terör, iç karışıklık başta olmak üzere farklı nedenlerle yerinden kopan insanların küresel dengeleri çok boyutlu etkilediği malumlarınızdır. Belarus-Polonya sınırındaki mülteciler, insanlık dışı muameleler, AB'nin sadece parasal maliyet gözüyle bakıp sessiz kalması çözülmesi gereken ağır sorunlardır. 2022'de göç ve göçmen probleminin müşterek irade ile çözüme kavuşturulması ertelenemez bir hedef olmalıdır. Yunanistan, Fransa'dan aldığı savaş uçaklarına, gemilerine fazla güvenmemelidir. Hiç kimse bize güç gösterisi yapmasın. Ege ya barış ve huzur denizi olacaktır ya da Türk Milleti yeni bir zafere kanıyla da olsa canıyla da olsa imza atmasını bilecektir. 

HDP KESİNLİKLE KAPATILMALIDIR: Teröristler için iki seçenek vardır ya teslim olup hesap verirler ya da bulundukları her mahalde açık hedef olmaktan kurtulamazlar. Türkiye, terörü bitirmeye, bölücülüğün beslendiği damarları kesmeye kararlıdır. Bu yüzden PKK’nın HDP sureti kesinlikle kapatılmalıdır. HDP, demokrasinin yüz karasıdır. HDP, Türkiye’ye çevrilmiş kanlı silahtır. HDP’yle ittifak kuran, HDP’nin yörüngesine giren, HDP’yle gelecek düşleyen hangi parti, hangi oluşum varsa suç ortağıdır, bölücülük çukurundadır.

İBB BAŞKANI İMTİYAZ MI KAZANDI? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda işe alınan çok sayıda kişiden 557’sinin terör örgütleriyle irtibat ve iltisak içinde olduklarına dair yabana atılmayacak vahim bir iddianın üzerine gidilmesi, İçişleri Bakanlığımızın teftiş mekanizmasını çalıştırması bir hukuk gerçeği, bir idare marifetidir. Bundan rahatsızlık duyanlar İçişleri Bakanımızı karalamaya yeltenenler kızarmaz gözleriyle, utanmaz yüzleriyle, uslanmaz yüzsüzlükleriyle Türkiye’nin karşı cephesi, Türk milletinin kripto hasımlarıdır. Belediye’ye terörist almanın neresi milli iradenin hükmüdür? Belediye’ye FETÖ’cüleri, PKK’lıları, DHKP-C’lileri, MLKP’lileri doldurmanın neresinde adalet, neresinde ahlak, neresinde vatan ve millet sevgisi vardır? Çok ciddi iddialar teftiş, tetkik, sonrasında da tahkik edilmesin mi? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın başında müteferrika kavuğu vardır da imtiyaz mı kazanmıştır?

HDP'Lİ BAŞKANLARA NEDEN EL ÇEKTİRİLDİ? “Lafı ortaya attım, isteyen istediğini alsın” diyen çürük yumurta, senin dilinin altındaki bakla nedir? Özel teftişten dolayı endişeli ve üzüntülü olduğunu söyleyen, sürecin İmamoğlu’nun tabi adaylığını güçlendirdiğini ifade eden, bizim de bu niyette olduğumuza yönelik kuşkularını paylaşan sulu gözlü siyasetçi sana soruyorum; siyasete devam etmek için CHP’de yer mi yapıyorsun? Kaybettiğin itibarını Halk TV ekranlarında mı arıyorsun? Önyargıyla teftiş sürecinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yla ilgili bir mesele olmadığını iddia edenler siz nasıl bir kafaya sahipsiniz? Bununla iktifa etmeyip, “TSK’nın içerisinde bazı FETÖ’cülere karşı operasyon yapılması hükümetin TSK’ya tavrını mı ortaya koyar” sorusuyla teftiş sürecini baltalamak isteyen, dönemin Genelkurmay Başkanı’nı, bugünün Milli Savunma Bakanı’nı töhmet altında bırakan saygıdeğer siyasetçi, senin varmak istediğin yer neresi, yapmak istediğin nedir? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na terör örgütleriyle irtibat ve iltisaklı olanların alımında en alttan en üste kadar hiyerarşik zincirdeki herkes sorumlu değil midir? Belediye Başkanı, kimlerin işe alınıp alınmadığını sormayacak mıdır? Sordu ise bu teröristler ne arıyor diyemedi mi? Demedi ise suçludur. Biliyor da HDP korkusundan dolayı susmuşsa yine suçludur. Hiç haberi yoksa, daha tehlikelidir, o zaman da katmerli suçludur. Anlayacağınız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı her durumda sorumludur. İddialar tevsik edilirse, suç sabit görülürse, tekraren ifade ediyorum; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bir saniye bile olsa makamını işgal edemez, etmemelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızla görevdeki Belediye Başkanı’nı karşılaştırmak, “bakın o da aynısını yaşamıştı, görevden alınmıştı” demek, soysuz bir kıyastır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, okuduğu bir şiir yüzünden büyük haksızlıklara uğramış, görevden alınmıştı. Bu anti demokratik ve faşist uygulamayı Türk milleti tashih ve tamir etmiş, nihayetinde Sayın Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığına kadar taşımıştır. Peki, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı şiir mi okudu? Hayır. Gözünün üstünde kaşın var mı dendi? Gene hayır. Terör örgütleriyle bağlantılı olanların belediyeye alınması konusunda iddiaların araştırılması, incelenmesi, ihtiyaç olursa da soruşturulması maksadıyla tecrübeli müfettişler görevlendirildi. Ne var bunda? Yanlış olan nedir? Mağduriyet bunun neresindedir? Suç işlemiş, işlenmiş suçlara ortak olmuş, terör örgütüne mali ve siyasi destek sağlamış HDP’li belediye başkanları o halde niye görevden el çektirildi?

TÜRKİYE ZENGİNLEŞECEK: Hayat pahalılığı kaderimiz değildir. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan memur ve emekli maaş zamları hakikaten sevindiricidir. Enflasyona karşı milli irade teyakkuzdadır. Faiz, enflasyon, döviz kuru ilerleyen aylarca inşallah makul seviyeye gerileyecektir. Türkiye, siyasi gücünü ekonomik bağımsızlıkla perçinleyecektir. CHP Genel Başkanı, zilletin diğer paydaşları ne yaparsa yapsın Türkiye zenginleşecek. 2022 yılı muzaffer günlerin kuluçkası, 2023 yılı da kudret ve kuvvet kaynağıdır. Kılıçdaroğlu, şafak sökecek diyor. Elhak doğrudur, ancak bu söken şafak onun ve yandaşlarının karanlığı olacaktır. (HABER MERKEZİ)