Bahçeli'den Başak Cengiz açıklaması: Katil en ağır şekilde cezalandırılmalı

Başak Cengiz'in öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, "Katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını hassaten ve ısraren bekliyor, bunun takipçisi olacağımın altını çiziyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başak Cengiz'in, İstanbul'un Ataşehir'de 9 Kasım günü kılıçla katledilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan Devlet Bahçeli, "Kadınlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza yönelik her neviden saldırı ve şiddet girdabı maalesef genişleyerek toplumsal huzur ve sükûnetimizi tehdit etmektedir. Aldığımız her acı haber, duyduğumuz her vahşi olay hüznümüze hüzün eklemekte, yüreklerimize ateş düşürmektedir" dedi. 

"İstanbul Ataşehir’de eline aldığı samuray kılıcını masum bir evladımıza hunharca sallayıp katleden cani hepimizin tüylerini diken diken etmiştir. Ne üzücü bir kayıptır ki, Mimar Başak Cengiz kızımız 28 yaşında hayata gözlerini yummuştur" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Acı sadece Cengiz ailesinin acısı değil, içinde yetiştikleri camiamızın ve aziz milletimizin de acısıdır. Başak Cengiz kızımıza Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hem muhterem ailesine hem de camiamıza başsağlığı temennilerimi iletiyorum."

Cengiz'i öldüren Can Göktuğ Boz'la ilgili "akli yerinde değil" iddiasının cinayeti perdelemesine müsaade edilmemesini isteyen Bahçeli, "Ayrıca katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını hassaten ve ısraren bekliyor, bunun takipçisi olacağımın altını çiziyorum. Akli dengesi bozuk bahanelerinin işlenen cinayeti perdelemesine müsaade edilmemesini de ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)