Bahçeli: EYT yarası bu yıl bitmeden kapanacak

MHP lideri Bahçeli, Meclis'in hayata geçireceği yasalardan birinin EYT'lilerle ilgili olduğunu belirterek "Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili mağduriyetin bu yıl bitmeden çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Bahçeli'nin konuşmasından önemli başlıklar şöyle:

"2023 yılında bir yanda Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümünü kutlayacağız diğer yandan demokratik imtihanla karşılaşacağız. Seçim takvimi başlayana kadar TBMM'de milletimizin beklenti ve taleplerini yasalaştırarak hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi hiç şüphesiz EYT'li kardeşlerimizin mağduriyetleridir. Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak, bu adaletsizlik köklü bir çözüme kavuşacaktır. MHP, hiçbir vaadinin altında kalmamıştır. Cumhur İttifakı hiçbir sözünü unutmamıştır.

2023'E ÇOK SIKI HAZIRLANIYORUZ: Ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle gücüne güç katmıştır. MHP, olarak nasıl bir maziye, nasıl bir misyona sahip olduğumuzun farkındayız. 2023'e çok sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. 4 Eylül 2021'den itibaren 9 bölge toplantısı yapmıştık. Her insanımızı kardeş, her yöremizi aziz bildik.

ANKETLER BİZİM İÇİN VIZILTIDIR: Türk milletinin zillete düşme ihtimali asla ve kata söz konusu değildir. Cumhur varlığına sahip çıkacaktır. MHP olarak 4 Eylül 2022 tarihinde Sivas'ta düzenlediğimiz açık hava toplantımızda 2023 seçimlerinin kampanya dönemini başlattık. Bursa, Kayseri ve Erzurum'da meydanın boş olmadığını ispat ettik. Satılmış anketçilerde eğer yüz kaldıysa sokağa çıkıp çıkmamayı, kamuoyu araştırması yapıp yapmamayı bir kez daha düşünmelerinde yarar olacağı kanaatindeyim. Onlarda yorulmaz diz, utanmaz yüz, tükenmez söz varsa, bizde de eğilmez baş, bükülmez kol, teslim olmaz irade vardır. Allah’ın izniyle alayına yetecektir. Yıkılan ağaca balta vurmayı alışkanlık haline getirmiş, yıkık köyden haraç almaya alışmış sefillere hatırlatırım ki, Türk milleti var olduğu müddetçe üç hilalin önü kesilemez, ömrüne vade biçilemez. Anketler şunu söylemiş, bunu söylemiş, bizim için vızıltıdır.

ADAYIMIZIN ERDOĞAN OLDUĞUNU HAYKIRACAĞIZ: Bizim Cumhurbaşkanı adayımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu sonuna kadar haykıracağız. TBMM’de sayısal ve siyasal seviyede güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi grubunun teşekkülü için milletimizden destek isteyeceğiz. Cumhur İttifakı’nın anayasayı değiştirme çoğunluğuna ulaşması için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Türkiye’yi ne zillete düşüreceğiz, ne de zalimlerin emellerine teslim edeceğiz.

DİLEĞİMİZ İRAN'DA SÜKUNETİN BİR AN EVVEL HAKİM OLMASI: İran’da, 13 Eylül 2022 tarihinde Mahsa Amini isimli bir genç kızın, başörtüsünü doğru bağlamadığından dolayı göz altına alınması ve sonrasında patlayan şiddet olayları neredeyse bir isyan noktasına ulaşmıştır. Kadın hakları ve özgürlük üzerine inşa edilen toplumsal gösteriler dış etkiler kanalıyla farklı bir boyut kazanmıştır. Bizim dileğimiz İran’da sükûnet, huzur ve istikrar ortamının bir an evvel hakim olmasıdır.

ŞEREF İÇİN ŞEHADETİ GÖZE ALIRIZ, EMPERYALİZMİN MİÇO'SU AKLINDAN ÇIKARMASIN: ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne uyguladığı silah ambargosunu manidar bir zamanlamayla rafa kaldırmıştır. Yunanistan, 18-23 Eylül tarihlerinde Ege Adaları'ndan Midilli'ye askeri araç sevk etmiştir. Yunanistan, ABD'nin dolduruşuna gelip Türkiye'ye meydan okumaktadır. Türkiye, batıdan doğudan güneyden hatta kuzeyden çembere alınmaktadır. Yunanistan'ın 12 ada üzerindeki egemenlik iddiaları kesinlikle haksız ve hukuksuzdur. Aslında bu adaların yalnızca kullanım hakkı Yunanistan'da kalmıştı. Bu anlaşmanın 13. maddesine göre Yunanistan'ın adaları askeri olarak kullanamayacağı hükme bağlanmıştı. Kuzey Ege denizinde askersiz ve silahsız olmak kaydıyla Yunanistan'ın kullanımına verilen adaların hepsi asker ve silahla doldurulmuştur. Kuzey Ege adalarının egemenlik yetkisi kuşkusuz ve hukuken artık Türkiye'dedir. Aynı şey 12 ada için de geçerlidir. Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz, hakkımızı çiğnetmeyiz, hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların da gözünü oyarız. Hak demek, şeref demektir. Şeref için de şehadeti göze alırız. Emperyalizmin Miço'su aklından çıkarmamalıdır.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI HALT ETMİŞ: Yunanistan Başbakanı, Türkiye'nin Ege'de yalnız olduğunu söylemiş, halt etmiş, baltayı taşa vurmuş, yalnız değiliz; Allahımız var, milletimiz var, ulaşacağımız zaferlerimiz var. Karnı acıkan katık istemez, uykusu gelen yastık istemez, hedefe kilitlenen rüzgar beklemez.

KILIÇDAROĞLU’NUN GÖZÜNÜ HIRS BÜRÜMÜŞ: Kılıçdaroğlu’nun durumu kritiktir. Cumhurbaşkanı adayı olmak için gözünü hırs bürümüştür. Bizce bir sakıncası yoktur, buyursun, yüreği yetiyorsa aday olsun ya da adayı kim onu duyursun. İP Başkanı’nın Kılıçdaroğlu’na ömür boyu şükran duyacağını itiraf ettikten sonra dönüp 31 Mart seçimlerinde CHP’ye borçlarını ödediklerini söylemesi pazarlığı kızıştıran taktik bir hamledir. Altılı masanın noter olmadığını söylemesi ise ucuz bir numaradır. HDP’yle masa altında el ele tutuşup, masa üstünde sözde restleşen iki yüzlülerin inandırıcılığı ve itibarı da sıfırdır. Biz kimin ne olduğunu, neyi hedeflediğini, hangi film ve fırıldağın içinde figüranlık yaptığını gayet iyi biliyoruz. Hiç kimse bize hikaye anlatmasın, CHP demek HDP demektir, CHP demek İP demektir, HDP demek PKK demektir, cinayet demektir, ihanet demektir, melanet demektir, zilletin diğer ortakları da küsurat partilerinden başka bir şey değildir.

KILIÇDAROĞLU KENDİ DNA TESTİNİ YAPTIR: Mersin Mezitli Polisevine CHP’nin gazeteci kisveli teröristi kanlı bir eylem düzenledi. Bir polisimiz şehit olurken, bir polisimiz de yaralandı. Bu hain terörist CHP’nin gazeteci olarak sahip çıktığı bir katildi. CHP ile PKK’nın bir kez daha yolları kesişti. Devletin açıklamasına güvenmeyip PKK’nın sefil beyanına itibar eden Kılıçdaroğlu, Mersin’de etkisiz hale getirilen terörist için duyanları bu kadar da olmaz dedirtecek şekilde DNA testi istedi. Sayın Kılıçdaroğlu, sen kimin yanındasın? Kimin yolundasın? Haber kaynakların nerede ve kimlerdir? PKK’nın telkin ve tesirine kapılmak taşıdığın sorumlulukla hiç bağdaşıyor mu? DNA testi isterken hiç mi utanmadın? Hiç mi gocunmadın? Hiç mi kalbin sızlamadı? Bu kadar istekliysen, sana tavsiyem şudur: Kendi DNA testini yaptırırsan, ölen teröristin test sonuçlarını da görmüş ve anlamış olursun."

'BAŞÖRTÜSÜNÜ İSTİSMAR ETMENİN BİR MANASI YOK'

Grup konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü açıklamasına ilişkin, “Başörtüsünü istismar etmenin bir manası yoktur. Bu çözülmüş bir meseledir. Böyle bir yasa TBMM'ye geldiğinde MHP geçmiş dönemde başörtüsü konusunda vermiş olduğu Meclis kararının arkasında durur yeni karara da ihtiyaç olmadığını söyler. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu başörtüsü meselesine bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın başörtüsüne” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler devlet bahçeli mhp