'Bağlılık Hasan'a Güney Amerika’dan 'En İyi Film' ödülü

Türkiye’nin Oscar adayı seçilen "Bağlılık Hasan", 45. Sao Paulo Uluslararası Film Festivali’nde "Yılın En İyi Yabancı Filmi" Ödülü'ne layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika’nın en eski ve önemli festivallerinden olan 45. Sao Paulo Uluslararası Film Festivali’nin ödül töreni 3 Kasım'da düzenlendi. Törende  Semih Kaplanoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı "Bağlılık Hasan" filmine, tüm Brezilya’dan 20 eleştirmenin katıldığı Eleştirmenler Jürisi tarafından ‘Yılın En İyi Yabancı Filmi’ ödülü verildi. 

Temmuz ayında dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren filmin festival yolculuğu, Kasım ayı içinde ABD’nin Denver kentinde, Roma Medfilm Festivali’nde, Almanya’da Cottbus Film Festivali’nde ve Taipei Golden Horse Film Festivali’nde devam edecek. Kadrosunda Umut Karadağ, Filiz Bozok, Gökhan Azlağ, Hakan Altıner, Mahir Günşıray, Devrim Özder Akın ve Ayşe Günyüz Demirci'nin yer aldığı film, babasından miras kalan topraklarda geçimini bahçecilik ve çiftçilikle sağlayan bir insanın hikâyesini anlatıyor.

Türkiye’nin Oscar adayı seçilen "Bağlılık Hasan", Türkiye’de 3 Aralık’ta vizyona girecek.