Bağımsız adaydan Dikili sonuçlarına itiraz

Dikili'de CHP'li belediye başkan adayı Adil Kırgöz ile bağımsız aday Kemal Doyuran arasındaki oy farkı 713 oldu. Doyuran, oyların yeniden sayılmasını talep edeceklerini söyledi.

Fotoğraf: Gazeteduvar
Google Haberlere Abone ol

DİKİLİ - 40 bin 714 seçmen bulunan İzmir’in Dikili İlçesinde 8 bin 560 seçmen sandığa gitmedi. Kullanılan oy sayısı 32 bin 154 olurken, geçerli oy sayısı 30 bin 609 oldu.

Çekişmeli geçen yarışta mevcut belediye başkanı ve CHP adayı Adil Kırgöz ile bağımsız aday Dr. Kemal Doyuran arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Kırgöz 11 bin 867 (yüzde 38,76), Doyuran 11 bin 154 (yüzde 36,44) oy aldı. Kırgöz ile Doyuran arasındaki oy farkı 713 olarak gerçekleşti. Cumhur İttifakı Adayı MHP’li Sema Akıncı ise 4 bin 742 (yüzde 15,49) oyda kaldı.

'OYLAR TEKRAR SAYILSIN'

31 Mart gecesi CHP’li seçmenler Atatürk Meydanı’nda zafer kutlaması yaparken Doyuran taraftarları ise adliyenin önündeydi. Bazı sandıklarda kendisine tek bir oy bile çıkmadığının göründüğünü, bunun imkânsız olduğunu savunan Doyuran, “Islak imzalı tutanaklar elimizde. Birbirini tutmayan veriler var. Güçlü olduğumuz yerlerde sıfır çektiğimiz sandıklar var ama öyle olmaması gerekiyor. İtiraz edeceğiz. Asla kaybetmedik. Oyların tekrar sayılmasını talep edeceğiz” dedi.

Doyuran ayrıca, gece yarısı bazı oy çuvallarının Seçim Kurulu'na yasaya aykırı olarak getirildiğini söyledi. Doyuran, “Okullardaki işlem bittikten sonra oy pusulalarının bulunduğu mühürlü çuvallar Seçim Kurulu'na getirilirken, çuvalların taşındığı araçta sandık başkanının yanında iki müşahit ya da iki parti görevlisiyle polis veya jandarmanın bulunması gerekir. Ama bazı sandıklarda böyle yapılmadığını, teslimatı bir kişinin yaptığını tespit ettik. Bunun gibi birkaç tespitimiz var. Hatta bazılarını arkadaşlarımız cep telefonu kamerasıyla görüntüledi” diye konuştu.

Doyuran, bu konuda da itiraz edeceklerini ve suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.