Bağımlılık tedavisinde kullanılan 'Naltrekson' etken maddeli ilaç yasaklanmış

Murat Ağırel, uyuşturucu bağımlılarına uygulanan tedavide kullanılan ‘Naltrekson’ etken maddeli ilacın yasaklandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, bugünkü yazısında, “Kanser ilaçlarından sonra iş meğer uyuşturucu bağımlılarına uygulanan tedavide kullanılan ‘Naltrekson’ etken maddeli ilaca gelmiş” dedi.

Ağırel köşesinde “Yukarıdan gelen bir emirle bir anda TİTCK tarafından ilacın ithali durduruluyor. Hastalar, başka bir tedavi seçeneği olmadığından tedavi edilemez hale geliyor. Hasta ve hastanelerin başvurusu ile tekrar listeye alınsa da 20-25 gün sonra ilaç tekrardan ‘etkisi olmadığı’ gerekçesiyle TİTCK listesinden çıkarılıyor” diyen Ağırel, “İlaç neden yasaklandı diye ilaç tedarikçilerini aradım. Nedenini onlar da merak ediyormuş meğer. TİTCK’ye resmi olarak sorduklarını ancak cevap alamadıklarını söylediler” diye yazdı.

'HALKIN SAĞLIĞINI HİÇE SAYIYORLAR'

Ağırel, “Dikkat çekmek istediğim konu ise şu... İlaç sektöründe siyasi konumu nedeni ile güç elde eden bazı kişiler kurdukları düzenin bozulmaması adına halkın sağlığını hiçe sayıyorlar. İstedikleri ilacı ekletip istediklerini çıkartıyorlar. Ve bu işlerde komisyon alanlar var. Hastalar ise ilacı bulmak için türlü yollara başvuruyor. Talep olduğu için kaçak ilaca rağbet oluyor. Üstelik ilaç fiyatları çok yüksek olduğu için sahte ilaç satarak para kazanmak isteyen şerefsizler de türüyor. Darmadağın bir sağlık düzeni var artık bu ülkede” ifadelerini kullandı.