Bağdat'ta pazar yerine saldırı: 30 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir halk pazarında düzenlenen saldırıda 30 kişi öldü, 60 kişi yaralandı. Irak Başbakanı Kazımi, saldırı bölgesinden sorumlu komutanın gözaltına alınması talimatı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın başkenti Bağdat'taki bir halk pazarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 30 kişinin öldüğü, 60 kişinin yaralandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın hükümete bağlı sağlık kaynaklarına dayandırdığı haber göre, Bağdat'ın doğusunda yer alan Sadr bölgesindeki El-Vahilat halk pazarında patlama meydana geldi.

Bayram arifesinde yoğunluğun olduğu sırada gerçekleşen patlamada ilk belirlemelere göre 30 kişi öldü, 60 kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü, ölü ve yaralı sayısının artabileceği ifade edildi.

Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi de saldırının yaşandığı bölgeden sorumlu komutanın gözaltına alınması ve saldırıya ilişkin soruşturma açılması talimatı verdi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. 

Twitter hesabından açıklama yapan Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, bayram öncesi Sadr bölgesindeki sivillerin çirkin bir saldırıyla hedef alındığını belirtti.

"Irak halkının bir an bile emniyeti ve mutluluğu tatmasını istemiyorlar" diyen Salih, "terörün kökünü kurutuncaya kadar durmayacaklarını" söyledi. (BAĞDAT/AA)