BAE'den Fransa'ya 'sükunet' çağrısı: 'Tam dayanışma içindeyiz'

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Fransa'daki protesto, kundaklama ve yağma eylemleriyle ilgili yapılan açıklamada, "Fransa ile tam dayanışma içindeyiz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fransa'nın çeşitli kentlerinde devam eden şiddetli protestolara ilişkin, "sükuneti yeniden tesis etme, gerilimi azaltma ve hukukun kural ve ilkelerine saygı duyma" gereğini vurgulayarak, "Fransa ile tam dayanışma" içinde olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, BAE Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, BAE'nin "Fransa halkının çıkarlarını dikkate aldığına" işaret edilerek, Fransa'nın yaşanan olayların üstesinden gelme yeteneğine olan güvenin teyit edildiği ifade edildi.

Fransa'da istikrar ve güvenliğin sağlanmasının yanı sıra sivil tesislerin ve devlet kurumlarının korunması çağrısında da bulunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fransa ile tam dayanışma içindeyiz. Fransa'nın çeşitli kentlerinde devam eden şiddetli protestolarda sükuneti yeniden tesis etme, gerilimi azaltma ve hukukun kural ve ilkelerine saygı duyma gereğini vurguluyoruz."

Fransız polisi 27 Haziran'da Nanterre'de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki Nael M. adlı sürücüyü öldürmüştü. Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı. 

Gösterilerde 2 bine yakın kişi gözaltına alınırken; Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentteki protestolarda kundaklama ve yağma olayları yaşanmıştı. (HABER MERKEZİ)