BAE, Fransa ve Hindistan, 'Üçlü İşbirliği Girişimi'ni kurdu

Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve Hindistan, ülkeler arasındaki işbirliğini artırmak için "Üçlü İşbirliği Girişimi" isimli bir oluşum kurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fransa ile Hindistan'ın, "Üçlü İşbirliği Girişimi" adlı bir oluşum kurduğu açıklandı.

AA'nın BAE resmi haber ajansı WAM'dan aktardığı habere göre, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ve Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar telefonda görüştü.

BAE, Fransa ve Hindistan tarafından "Üçlü İşbirliği Girişimi"nin kurulduğu belirtilen haberde, bu girişimin, enerji ve iklim değişikliği de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği projelerinin teşviki, planlanması ve uygulanması için bir forum görevi üstlendiği ifade edildi.

Haberde, girişim sayesinde üç ülke arasında yakın işbirliği alanları, uyum, kalkınma ve ortak üretimin artırılması için çaba gösterilmesi ve üç ülkenin savunma güçleri arasında daha fazla işbirliği ve eğitim imkanları aranacağı kaydedildi.

Konuya dair atılacak adımların yol haritasının bakanlar tarafından çizildiğine işaret edilerek, "Üçlü İşbirliği Girişimi"nin en belirgin alanları arasında teknolojik inovasyon, kültür ve salgın hastalıklarla mücadele gibi konu başlıklarının geldiği aktarıldı. (HABER MERKEZİ)