Badem çiçekleriyle bahara erken 'merhaba'

Datça Belediyesi’nin doğa, sanat ve eğlencenin doyasıya yaşandığı Badem Çiçeği Festivali, bu yıl, 15-16-17-18 Şubat günlerinde düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Badem çiçekleri arasında ve bol eğlenceli ve aktiviteli bir şekilde bahara erken bir “Merhaba” demeye ne dersiniz? O zaman Datça’da Şubat ayında yapılacak Badem Çiçeği Festivali için şimdiden planları yapmayı başlayın.

“Badem çiçeklerini açtıran nedir?” sorusuna Datça Belediye Başkanı A. Gürsel Uçar, “Aşktır” yanıtını veriyor. Demophon’un badem ağacına dönüşmüş Phyllis’e sarıldığında dallarının çiçek açması gibi, Datça’da bulutların dağlara, toprağın denize, rüzgârların teknelerin beline sarılması gibi Datça’nın insanının da doğaya aşkla sarıldığını ekliyor. İşte bu aşkın gücüne dayanamayan bademlerin, çiçeklerini açıverdiğine inanıyor Datçalılar.

Datça Belediyesi’nin her yıl düzenlediği, doğa, sanat ve eğlencenin doyasıya yaşandığı Badem Çiçeği Festivali, bu yıl, 15-16-17-18 Şubat günlerinde düzenlenecek. Yarımadaya dağılan beyazlı pembeli birbirinden güzel çiçekler açmış badem ağaçları, her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerinin fotoğraflarında muhteşem fonlar oluşturacak. Siz de badem ağacı bahçelerinde dilediğinizce gezmenin yanı sıra tatilinizi Eski Datça turuyla daha da keyifli hâle getirebilirsiniz.

Peki, festivalde neler var? Badem Çiçeği Festivali’nde birçok farklı etkinlik düzenleniyor. Doğa ve fotoğraf turlarına, yürüyüşlere, çiftçi etkinliklerine ve yarışmalara katılabileceğiniz gibi festival alanında kurulan stantlarda badem ve diğer yerel ürünlerin, Datça mutfağı lezzetlerinin tadına bakabilir; alışverişinizi yapabilirsiniz. Ayrıca konserlerin, halk oyunu gösterilerinin, söyleşilerin, panellerin, imza günlerinin, sergilerin, atölye çalışmalarının, çocuk ve sokak etkinliklerinin düzenlendiği festivale katılmak ve bahara en erken “Merhaba” diyenlerden olmak istiyorsanız şimdiden planlarınızı yapın. Festival ile ilgili detaylar için festival sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye badem üretiminin yüzde 10’unu karşılayan Datça’da tespit edilebilmiş seksen beş çeşit badem türü bulunuyor. Datça’da bademler susuz tarımla yetiştiriliyor. Tüm dünyada badem fiyatları bademin iriliğine ve lezzetine göre belirleniyor. Datça bademi tamamen sulu tarım ile üretilen en iri Amerikan bademinden bile yaklaşık yüzde 30-40 oranında daha iri, ağır ve lezzetli. Datça’daki badem ağaçları, ocak-şubat aylarında bembeyaz çiçeklerini açarak, baharın gelişini müjdeliyor. Badem çiçekleriyle papatyaların buluştuğu zamanlar Datça’nın en harika zamanları...(HABER MERKEZİ)