Babylon’da bu ay: Şubat 2024

Şubat ayı programı açıklanan Babylon'da bu ay Buğra Uğur; Sattas, C Fyah, Çağrı Sinci ve Farazi gibi müzisyenler sahne alacak.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Etkinlik mekanı Babylon, şubat ayı programını açıkladı. Burakbey DELİLER ORATORYOSU: epilog, Öncesi: Buğra Uğur; Bob Marley Doğum Günü Kutlaması: Sattas, C Fyah; MOD Gecesi #05: Kum & Bedeviler, Holistic Tsunami, Bakhalar; Oldies But Goldies; Radyo Eksen Partisi; WOW-Dünya Kadınlar Festivali İstanbul Sunar : Saliah (DJ Set), Öncesi : el1fkk - Sonrası : BOA; Çağrı Sinci x Farazi “Zaman Sinekleri” İlk Konser; French 79; Y2K Millennium Party ve Kardelen “Habibi” İlk Konseri ile Babylon sahnesinde müzik severlerle buluşacak.

Babylon’un şubat ayı etkinliklerinin biletlerine Biletix, Mobilet ve Passo’dan ulaşabilirsiniz.

BURAKBEY DELİLER ORATORYOSU: epilog, ÖNCESİ: BUĞRA UĞUR // 2 ŞUBAT CUMA // 22:00

Elektronik, pop ve deneysel pop sularındaki üretimleriyle dikkat çeken Burakbey, 2019 yılında bağımsız olarak yayınladığı ilk çalışması “Canın Nasıl İsterse”den sonra, sarbeni (2020), uyurgezer (2020), \pürhayal/ (2021) teklilerini yayınladı.

Evren, inançlar ve mitolojinin derinliklerine dalan ilk albümü “DELİLER ORATORYOSU”nu geçtiğimiz sene bağımsız bir şekilde yayınladıktan sonra hız kesmeden 2024’te yayınlanması beklenen yeni albümünün çalışmalarına başlayan sanatçı, müziğiyle birlikte kurguladığı görsel dünya ve avangart sahne gösterileriyle dinleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

Müzikal iş birliklerine de önem veren Burakbey, bugüne kadar Aga B, Barış Ergün, TERSKELEPCE, Düşün gibi isimlerle ortak üretimlerde bulundu.

1992 yılında İzmir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera bölümü mezunu olan sanatçı, 2016-2019 yılları arası Tatbikat Sahnesi’nde Erdal Beşikçioğlu yönetmenliğinde “Tüy Kalemler” ve “Woyzeck Masalı” oyunlarında oynadı. Fazıl Say “Nazım Oratoryosu” konserleri, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konserleri ve birçok projede sahne aldı. Üniversite yıllarında kendi müziklerini üretmeye başlayan Buğra Uğur, 2019 yılında ilk teklisi “Bana İzin Ver”i, 2022 yılında ise “Sen Bu Dünyadan Değilsin”i yayınladı. 2020’de, halen devam etmekte olduğu Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatro’nda “Amadeus” oyunu ve Evrim Demirel bestesi olan Çocuk Operası “Barış Ormanı”na başladı.

BOB MARLEY DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI: SATTAS, C FYAH // 3 ŞUBAT CUMARTESİ // 21:30

Sevginin ve barışın temsilcisi Bob Marley’in 79. doğum gününü, her yıl olduğu gibi, 3 Şubat'ta hep beraber kutluyoruz!

Sattas'ın Bob Marley parçalarına yer vereceği buluşmada; C Fyah (DJ set) geceyi başlatıyor! Kitleleri peşinden sürükleyen, özgürlüğe, sevgiye ve hayata tutkusunu her alanda ifade eden Bob Marley'in şarkılarını; bu özel gecede, hep birlikte söyleyeceğiz!

Yerli müzik sahnesinin en önemli reggae gruplarından Sattas; kurulduğu yıldan günümüze kadar müziğe yaklaşımı, zevkleri ve eğitimleri farklı bağımsız müzisyenlerin, beraber üretim yapma ve performans sunma gayreti ile bir araya geldi. Yurtiçindeki ve yurtdışındaki sahne performanslarında, temsilcisi oldukları müzikal tavrın ritmi ve dinamiklerini ortaya koyan Sattas; Marley’in bir sözüne dikkat çekiyor: "Müziğin en güzel tarafı, vurduğunda canınızı yakmaması".

2012 yılında DJ’liğe başlayan C Fyah; reggae, dancehall, dub, digital dub, garage, drum n bass ve jungle gibi türlere yer verdiği setlerinde türler arası yaptığı dinamik kombinasyonlar yapıyor. C Fyah aynı zamanda 95.0 Açık Radyo’da aylık olarak “Beton Orman On Air” programını hazırlayıp sunuyor.

MOD GECESİ #05: KUM & BEDEVİLER, HOLİSTİC TSUNAMİ, BAKHALAR // 9 ŞUBAT PERŞEMBE // 21:30

Kum & Bedeviler, Holistic Tsunami ve Bakhalar 9 Şubat'ta MOD Gecesi #05 ile konuğumuz oluyor! Hakan Tamar'ın Radyo Eksen'de devam ettirdiği, yerli alternatif/bağımsız sahneye odaklanan MOD programına ait özel gecede, alternatif rock, punk ve hip-hop türlerini kendine has bir ruhla harmanlayarak yerli sahnenin dikkat çeken isimlerinden Kum ve canlı grubu Bedeviler; alternatif rock müziğinin yeraltı isimlerden Bakhalar ve Robin Polat'ın “mental anestezi” punk rock projesi Holistic Tsunami ile buluşuyoruz!

İzmir, İngiltere ve İstanbul şehirleri arasında mekik dokuyarak hayatını geçiren Burkut Kum, nam-ı diğer KUM, 14 yaşında alternatif rock, post-punk ve trap türlerini harmanlayan deneysel Soundcloud rap topluluklarında yer alarak farklı isimler altında mixtape’lerini paylaştı. İngiltere’de tanıştığı Manchesterlı ikiliyle birlikte Badgirl$ grubunu kurdu. Britpop, punk ve trap türlerini bir araya getiren grubun, söz yazarlığını ve prodüksiyonunu üstlenen KUM; 23 yaşına kadar 1 mixtape ve 3 tekli yayımladı, Rosalia, Machine Gun Kelly ve Bakar gibi sanatçıların ön grubu olarak sahne aldı. 2020’nin ortalarında gruptan ayrılarak Urla’ya geri dönen sanatçı, Türkiye’de askerlik yaparken viral olan parçası “Düşmanlarıma” ile yerli sahnede hızlı bir çıkış yaptı. 2021’de çıkış albümü “Her Şey Çok Güzel Olacak”ın ardından üretmeye ve performanslarına devam eden Kum, 2023’te “Istanbul Funk”ı ve Kum & Bedeviler olarak “Apartmanlar”ı yayımladı.

Rock ve hip-hop’ın farklı türlerini birleştirirken, şarkıcı ve şarkı yazarı geleneğini de kendine has üslubuyla sürdüren Kum, “Apartmanlar” albümünü birlikte yazıp kaydettiği canlı grubu “Bedeviler” ile sahne performanslarına devam ediyor.

Holistic Tsunami; mental anestezi, sevimsiz periler ve tertemiz tabaklardır. Çağımızın hastalığıdır. Robin tarafından 2020 yılında kurulan punk rock projesi Holistic Tsunami, kuruluşunun hemen ardından üretimleri ve performanslarıyla dikkatleri çekti, kendilerini 9 Şubat’ta Babylon’da ağırlıyoruz.

Geçmişi 2009 yılına dayanan Bakhalar, rock kökenlerini dönüştükleri sound’larıyla alternatif rock müziğin yeraltın sahnesinde üretimlerine devam ediyor. 2023 yılında yayınlanan son teklileri “Geni Bozuk”un ardından ilk albümlerine hazırlanan grup, yeni setlist’leri ve performansıyla Babylon sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.

OLDIES BUT GOLDIES // 10 ŞUBAT CUMARTESİ // 21:00

Oldies But Goldies ile nostaljik koreografiler 10 Şubat Cumartesi akşamı yeniden piste çıkıyor!

ABBA’dan Michael Jackson’a, Depeche Mode’dan Madonna’ya, Snap’ten Donna Summer’a birçok efsanenin şarkıları arasında mekik dokuyacağımız partide zamanda yolculuğa çıkıyoruz. Pop’tan rock’a, disko’dan funk’a, rock’n roll’dan hip-hop’a uzanan müzik yelpazesinde Murat Beşer ile mabbas'ın seçtiği şarkılar ve Engin Eraydın'ın hazırladığı görseller eşliğinde sizi de geçmişe götürüyoruz.

RADYO EKSEN PARTİSİ // 16 ŞUBAT ÇARŞAMBA // 21:00

İçlerinden geldiği gibi çalan Radyo Eksen DJ’leri, yılın ilk Radyo Eksen Partisi için 16 Şubat Çarşamba gecesi setin başına geçiyor.

Radyo Eksen programcıları Gülşah Güray, Gülşah Turgut, Güven Yıldız ve Nikki Wild; indie rock’tan ska’ya, punk’tan hip-hop’a uzanan sınırsız seçkileriyle dinleyicilerini dans pistine davet ediyor.

WOW-DÜNYA KADINLAR FESTİVALİ İSTANBUL SUNAR: SALİAH (DJ SET), ÖNCESİ: EL1FKK - SONRASI : BOA // 17 ŞUBAT PERŞEMBE // 20:30

WOW İstanbul Festivali’nin açılış gecesinde Britanyalı Lübnanlı elektronik müzik prodüktörü ve DJ, Saliah ile 17 Şubat’ta buluşuyoruz! Öncesinde geceyi farklı janraları sentezlediği enerjik ve sürprizli setleriyle DJ ve görsel sanatçı el1fkk başlatıyor. Benzersiz doğaçlama deneyimleriyle gecenin devamında BOA herkesi dans pistine davet ediyor.

Virtuoso'nun 'İzlenmesi Gerekenler' listesine seçilerek adından söz ettiren Saliah, akapella, İngiliz Bass müziği, popüler Arap klasikleri ve çeşitli etkileyici elektronik türlerin benzersiz karışımlarıyla tanınıyor. Saliah'ın kendine has bu seçkisi ve enerjik sahnesi, dinleyicilere daha önce rastlamadıkları bir eğlence vaadediyor!

20:30 - 22:30 el1fkk
22:30 - 00:00 Saliah
00:00 - 01:00 BOA

ÇAĞRI SİNCİ X FARAZİ 'ZAMAN SİNEKLERİ' İLK KONSER // 22 ŞUBAT PERŞEMBE // 21:30

Hip hop kültürünün ve rap müzik sahnemizin kült sanatçıları Çağrı Sinci ve Farazi, ortak albümleri “Zaman Sinekleri”nin ilk konseri için konuklarıyla beraber 22 Şubat’ta Babylon’da!

Çağrı Sinci ve Farazi’nin modern şehir hayatı ekseninde, insanın çağlar boyu süren yalnızlığını anlattıkları çalışmaları “Zaman Sinekleri” adını Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Zaman Kırıntıları” şiirinden alıyor. Üreticileri tarafından popüler, ana akım trendlerinin arasında, “zamansız” olarak nitelendirilen albümde ikiliye, Raziel, Sansar Salvo, ŞAM, Sorgu, Afel, Dipnot, SvA, Sürveyan, Barış Baran, Gxblin ve Kodes Kahra gibi önemli isimler eşlik etti. “Zaman Sinekleri”nin ilk defa canlı dinleyeceğimiz, konuklarla ve kült parçalarla dolu özel bir hip hop gecesi için buluşuyoruz.

Hip-hop sanatçısı, hikâye anlatıcısı ve söz yazarı. 2000’li yıllarda İzmir’de hip-hop kültürüyle tanıştı. İlk solo albümü “Sıfırdan Başlamak” 2010 senesinde yayınlandı. Gerek söz yazım tekniği gerekse şarkılarında bahsettiği konular ile büyük ilgi çeken MC, Argo İzmir ve Beton Orman oluşumlarda yer aldı. 2016 yılında yayınladığı “Modern Zamanlar” albümü ile 2019 yılındaki “Çığlık” ve “Çığ” albümleri Türkçe sözlü rap müziğin kült albümlerinden kabul edilmektedir.
1990 İstanbul doğumlu prodüktör, beatmaker ve müzisyen. 2006 yılından beri aktif olarak hip hop camiası içerisinde bulunan Farazi, gerçek adıyla Burak Demir, 2013-2019 yılları arasında aktif olan kült rap kolektifi 90 BPM'in kurucu ve üyelerinden biriydi. Ezhel, No.1, Ege Çubukçu gibi isimlerle çalışmaların yanı sıra Ağaçkakan (Sahtekar: Dünyadan Kovuldu, 2016), Kodes Kahra (Ölmek İçin Doğanlar, 2019) ve Sorgu (Anti-Kahraman: 90 Nesli, 2020), Gxblin (Alice'in Fabrikalar Diyarı, 2021), Savai (Red Wine Killaz: Trakya Manevraları, 2022) ve son olarak Çağrı Sinci (Zaman Sinekleri, 2023) ile ortak albümlere imza attı.Ortak albümlerinin yanı sıra enstrümantal çalışmaları ile de dikkat çeken sanatçının, 2013 yılında yayınladığı "Hayalet Islığı Instrumentals" albümü son yıllarda tekrar popüler oldu ve tüm müzik platformlarında yaklaşık 100 milyon dinlenmeye ulaştı. Türkiye'de “hip hop prodüksiyonu” denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Farazi, 2023 yılında Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri'nde ‘Yılın En İyi Prodüktörü’ ödülünü aldı.

FRENCH 79 // 23 ŞUBAT CUMA // 22:00

French 79’nın synth sesleri ve elektronik dans ritimleriyle bezeli sonik deneyiminde buluşmak için 23 Şubat Cuma akşamı Babylon’dayız!

Fransa doğumlu prodüktör, besteci, söz yazarı ve remixer French 79, gerçek adıyla Simon Herrer, 2016’da yayınlanan debut albümü “Olympic” ve 2019 yayınlanan “Joshua” ile 2000'ler EDM sahnesinin popüler alt janrlarından French Touch türünün yeniden şekillenmesine katkıda bulundu.

20 seneyi aşkın süredir, tıpkı elektronik müzik sahnesinin önemli isimlerinden Erik Satie, Jean-Michel Jarre, Air ve Daft Punk gibi Marsilya’da yaşayan sanatçı, "Between the Buttons”, "Diamond Veins feat. Sarah Rebecca" ve "Hometown” ile müziğini geniş kitlelere ulaştırdı. Husbands, Nasser ve Kid Francescoli gibi isimlerle yaptığı çalışmalarla ülkesinde daha da tanınır hale gelen sanatçı, dünya çapında 150'den fazla konsere imza atarak kısa sürede Marsilya elektronik müzik sahnesinin bir elçisi haline geldi.

Solo çalışmalarının yanı sıra, yaptığı önemli iş birlikleriyle de uluslarası sahnede adından söz ettiren French 79, bugüne kadar Fransız techno yıldızı NTO ile müzikal ortaklık yaptı; global yıldız Tiësto'nun “Diamond Veins” ve “Drive” filminin müziklerinin remixlerini yaptı; Erik Satie'nin "Gnossienne No. 5" adlı eserini Deutsche Grammophon için yeniden yorumladı.

Bir kısmı Jean-Michel Jarre’nin Paris’teki stüdyosunda diğer bölümleri tarihi Miraval Studios’ta tamamlanan son albümü “TEENAGERS”ı bu sene yayınlayan sanatçı, 23 Şubat Cuma gecesi yaratıcı prodüksiyonları, aynı anda hem yenilikçi hem nostaljik hissettiren synth melodileri ve dans ritmleri ile dolu etkileyici sahne performansıyla Babylon’da olacak!

Y2K MILLENNIUM PARTY // 24 ŞUBAT CUMARTESİ // 22:00

Milenyum kuşağı Babylon’da zaman yolculuğuna çıkıyor ve 24 Şubat Cumartesi akşamı Y2K Millennium Party’de dans pistinde buluşuyor!

Pop rock’tan hip-hop’a, rap’ten nu-metal’e, R&B’den disco’ya türler arasında geçiş yapacağımız 2000’lere geri dönüyoruz. Ev sahipliğini Daddy-E ve dear darling’in yaptığı gecede; Eminem, M.I.A., Justin Timberlake, Rihanna, Kelly Rowland, Timbaland, Missy Elliott, TLC, Gwen Stefani, Fergie, Busta Rhymes, Kelis, Linkin Park, OutKast, The White Stripes, Arctic Monkeys, Yeah Yeah Yeahs, Franz Ferdinand, Moby, Wu Tang Clan, Amy Winehouse ve Robbie Williams gibi isimlerle 2000’li yılların başında dans ediyoruz.

KARDELEN 'HABİBİ' İLK KONSER // 29 ŞUBAT PERŞEMBE // 21:30

KARDELEN, oryantal sıcaklığını pop ve R&B düzenlemelerle kavuşturduğu ve prodüksiyonunu kendi üstlendiği ilk albümü “HABİBİ”, sürpriz konuklarıyla birlikte 29 Şubat Perşembe akşamı Babylon’da!

Etiketler babylon konser