Babylon'da bu ay: Deniz Tekin, Khontkar, Acid Arab, Radical Noise ve daha fazlası

Babylon’un aralık programında Deniz Tekin, Radical Noise, Acid Arab, Khontkar gibi isimler yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Babylon; “Hello, It’s Me Babylon” sloganıyla aralık ayında da farklı etkinliklerle dinleyicilerle buluşacak. Babylon’un aralık programı boyunca; Deniz Tekin’in 'Yüzyıllardır Aynı Dert' isimli yeni albümünün ilk konseri, hardcore punk grubu Radical Noise ve öncesinde üç kişilik kadrosuyla hızlı punk rock yapan Lifelock yapılacak.

Aralık ayında ayrıca Doğu müziğinin ritimlerini, melodilerini çağdaş elektronik müzik öğeleriyle bir araya getiren Paris çıkışlı ekip Acid Arab, Kolektif İstanbul’un ev sahipliği yaptığı Balkan Wedding Party, İstanbul, Paris ve Londra gibi şehirlerde yerel müzik ve sanat topluluklarının desteğiyle düzenlenen küresel festival serisi 'Sound of', Anadolu folk müziğini kökenini, pop, ‘70’lerin psychedelic Türk Rock’ı ve çağdaş kompozisyonlar ile birbirlerine karıştırarak, geçmişi ve şimdiki zamanı birleştiren Derya Yıldırım & Grup Şimşek, trap müzik yapan Khontkar, Cümbüş Cemaat, Feel Real Presents: Irish Midnight "New Year” kapsamında 70’lerin psikedelik ve funk parçalarını disko sound’uyla harmanlayan Hey! Douglas (Live), Radyo Eksen DJ’leriyle Radyo Eksen Partisi ve Oldies But Goldies “Yılbaşı Partisi” Babylon sahnesinde dinleyicilerle buluşacak.

DENİZ TEKİN - YÜZYILLARDIR AYNI DERT İLK KONSER 

6 ARALIK ÇARŞAMBA // 21:30

Deniz Tekin'in "Yüzyıllardır Aynı Dert" isimli yeni albümünün ilk konseri, 6 Aralık'ta Babylon'da yapılacak. 

Henüz lise öğrencisiyken yayınladığı amatör kayıtlar ile geniş bir kitleye ulaşan Deniz Tekin, 2017 yılında "Kozakuluçka" isimli ilk stüdyo albümünü yayınladı. Sanatçı hem stüdyoda hem de sahnede farklı sanatçılarla birçok projede üretimlerine devam etti. Önceki çalışmalarından farklı olarak, dört kişilik bir ekiple kayıt yaptığı "Yüzyıllardır Aynı Dert" isimli ikinci stüdyo albümünü ilk kez çalacağı konseriyle 6 Aralık'ta Babylon'da.

RADICAL NOISE, ÖNCESİ: LIFELOCK

7 ARALIK PERŞEMBE // 21:30

İstanbul’un önde gelen hardcore punk gruplarından Radical Noise, 7 Aralık'ta Babylon sahnesinde olacak. Öncesinde geceyi, üç kişilik kadrosuyla hızlı punk rock icra eden Lifelock başlatacak. 

90’ların başında bir araya gelen ve İstanbul’un yeraltı sahnesinin önemli ekiplerinden Radical Noise, erken dönemlerinde birçok toplama albüm ve split kısaçalarlarda yer aldı. İlk albümü “14 More Reasons To Burn Us Down”ı İtalyan bağımsız plak şirketi SOA Records etiketiyle yayınlayan grup; sonrasında Kod Müzik, Zihni Müzik, Hammer Müzik etiketiyle birçok kayıt paylaştı. 

2000 yılından itibaren, yarı zamanlı olarak, üç kişilik kadrosuyla hızlı punk rock icra eden Lifelock, 2004’te yayımladığı 'Under Pressure' isimli albümünün ardından birçok konserde yer aldı.         

ACID ARAB (LIVE)

8 ARALIK CUMA // 22:00

Doğu müziğinin kompleks ritimlerini, melodilerini çağdaş elektronik müzik öğeleriyle bir araya getiren Paris çıkışlı ekip Acid Arab, 8 Aralık akşamı dinleyicilerle buluşacak. 

Acid Arab; 10 yıl önce Paris’te bir araya gelen Pierre-Yves Casanova, Nicolas Borne, Hervé Carvalho, Guido Minisky and Kenzi Bourras’tan oluşuyor. Doğu müziğine ait sesleri, melodileri ve vokalleri techno ve acid house öğeleriyle harmanlayan ekip; aralarında Cezayir gasba, Anadolu trance, synthetic dabke, bionic raï gibi geniş bir yelpazede harmanladıkları ve kendi ürettikleri müzik türleriyle çalışmalar üretiyor. İlk derleme albümleri “Acid Arab Collections” ile Love Fingers, Skudge, Tim Sweeney gibi DJ ve prodüktörlerden övgü toplayan Acid Arab; 2016’nın sonunda yayımladıkları çıkış albümleri “Musique de France”in ardından, performanslarını dünyanın farklı noktalarındaki birçok kulübe ve festivale taşıdı. Akdeniz’in kuzey, güney ve doğu kıyıları arasındaki diyalogu derinleştiren müzikleriyle 2019’da “Jdid”i dinleyicisiyle buluşturan ekip; üçüncü albümleri “٣ (Trois)”da Acid Arab’a; aralarında Cem Yıldız, Sofiane Saidi, Cheb Halim ve Rashid Taha’nın da bulunduğu Kuzey Afrika, Suriye ve Türkiye’den konuk olan sekiz müzisyen eşlik ediyor.       

BALKAN WEDDING PARTY
9 ARALIK CUMARTESİ // 21:00

Kolektif İstanbul’un ev sahipliği yaptığı Balkan Wedding Party, 9 Aralık Cumartesi akşamı Babylon'un konuğu olacak. 

2006 yılından beri “Balkanatolia”, “Krivoto”, “Kerevet” ve “Pastırma Yazı” isimli dört albüm yayımlayan Kolektif İstanbul; caz ile funk altyapılarından beslenerek Anadolu ve Balkan müziğini farklı bir perspektifle harmanlıyor. Eğlenceli performanslarını dinleyiciyle buluşturmaya devam eden ekip, 2021 baharında beşinci stüdyo albümleri “Kısmet”i Avrupa'da ve Türkiye'de eş zamanlı olarak yayınladı.

Tek bir müzik türü ile sınırlı kalmayı reddederek, türler arasında formlarla oynamayı tercih eden grup; Montreux Caz Festivali, Schleswig-Holstein Müzik Festivali, The Flow Festival, Fira Mediterrania gibi uluslararası festivallerde performanslar sergiledi. Ekip; saksafonda Richard Laniepce, vokalde Aslı Doğan, davulda Batuhan Baraç, suzafonda Ertan Şahin, tuşlularda Tamer Karaoğlu ve klarnette Talat Karaoğlu’dan oluşuyor.

SOUND OF ISTANBUL: KALBEN VE DAHA FAZLASI
10 ARALIK PAZAR // 19:30

İstanbul, Paris ve Londra gibi şehirlerde yerel müzik ve sanat topluluklarının desteğiyle düzenlenen küresel festival serisi “Sound of” Dünyadan Sesler öncülüğünde 10 Aralık’ta Babylon’da.

Tohumları 2021 yılında atılan ve kolektif bir müzik ağının da ilk adımları olan Sound of Istanbul, İstanbul’un müzikal atmosferini yorumlamaya devam ediyor. Ortadoğu tınılarını, Batı müziği ve kültürel melodilerle bir araya toplayan Selin Sümbültepe, gitar, flugelhorn gibi enstrümanlarıyla kendi atmosferlerini doğaçlama bir yaklaşımla icra eden Karma Whiff ve Mehmet Denizci, geleneksel türküleri ve bestelerini psikedelik motiflerle kendi tarzlarında yorumlayan Kalben, Sound of Istanbul’un bu yılki lineup’ını oluşturuyor.

DERYA YILDIRIM & GRUP ŞİMŞEK
15 ARALIK CUMA // 22:00

Derya Yıldırım & Grup Şimşek, Anadolu folk müziğini kökenini, pop, ‘70’lerin psychedelic Türk Rock’ı ve çağdaş kompozisyonlar ile birbirlerine karıştırarak, geçmişi ve şimdiki zamanı birleştirmek için 15 Aralık Cuma gecesi Babylon’da sahnede olacak. 

Derya Yıldırım'ın bağlaması ve vokalleriyle önderlik ettiği grup, farklı ülkelerden müzisyenlerin oluşturduğu kadrosuyla 2014 yılında kuruldu. Anadolu müziği klasiklerinden oluşan repertuarının yanında bestelerindeki yaratıcı aranjmanları ve ritm yaklaşımlarıyla özellikle Avrupa’da dikkat çeken topluluk, 2019’da yayınladıkları ilk albümleri “Kar Yağar”ın ardından “Dost 1” E.P’si ve ikinci stüdyo albümleri “Dost 2” ile üretmeye ve sahne almaya devam ediyor.

KHONTKAR 'PEMBE TOUR'
16 ARALIK CUMARTESİ // 22:00

Trap müzik yapan Khontkar, Pembe Tour kapsamında 16 Aralık'ta Babylon'da dinleyicileriyle buluşacak. 

Genç yaşta başladığı kariyerinin rotasını 2008 yılında trap müziğe çeviren Khontkar, hem rap sanatçısı, prodüktör ve şarkı yazarı kimlikleriyle hem de sahibi olduğu RedKeys Music ile trap müziğin 'bayrak taşıyıcısı' oldu. 

CÜMBÜŞ CEMAAT
21 ARALIK PERŞEMBE // 21:30

Cümbüş Cemaat, 21 Aralık’ta Babylon'a konuk olacak. 

Geleneksel müzikleri üyelerinin dokunuşlarıyla, formlara bağlı kalmadan yorumlayan Cümbüş Cemaat, aynı zamanda kendi bestelerini de yapıyor. Bugüne kadar pek çok mekân ve festivalde performanslar veren grup, yönetmen Tony Gatlif’in 2017 tarihli filmi “Djam”da yer aldı ve Cannes Film Festivali’ndeki prömiyeri öncesinde sahne aldı.

Kayıtlarını Shantel ile Frankfurt’ta tamamlayarak 2020’de Essay Recordings etiketiyle “İstanbul” albümünü yayınlayan ekip, 2023 yılında yeni albüm hazırlıklarına başladı. Bu albümden ilk tekli “Mumya”yı aynı sene içerisinde bağımsız olarak yayınladılar. Albüm hazırlıklarının yanı sıra müzikal iş birliklerine de devam eden Cümbüş Cemaat, Selin Sümbültepe ile kaydettiği Sillyboy’s Ghost Relatives'in prodüktörlüğünü üstlendiği “Meyhaneci” adlı parçayı 23 Ağustos 2023'te yayınladı.    

FEEL REAL PRESENTS: HEY! DOUGLAS (LIVE) – IRISH MIDNIGHT 'NEW YEAR'
23 ARALIK CUMARTESİ // 19:00

70’lerin psikedelik ve funk parçalarını disko sound’uyla harmanlayan Hey! Douglas (Live) ile Feel Real Presents: Irish Midnight "New Year” kapsamında 23 Aralık akşamı Babylon'da.

Önde gelen müzik yapımcısı VEYasin, 2013’ten bu yana Hey! Douglas mahlasıyla Anadolu pop ve rock'ın altın çağından ilham alan solo projesine devam ediyor. 70’lerin ve 80’lerin psikedelik, soul ve funk parçalarını elektronik dokunuşlarıyla ve disko sound’uyla harmanlayan Hey! Douglas; kendine özgü sonik dünyasını canlı performanslarına yansıtıyor. 

Y2K MILLENNIUM PARTY

29 ARALIK CUMA // 21:00

Pop rock’tan hip-hop’a, rap’ten nu-metal’e, R&B’den disco’ya türler arasında geçiş yapacağımız 2000’lere geri dönüyoruz. Ev sahipliğini Daddy-E ve dear darling’in yaptığı gecede; Eminem, M.I.A. , Justin Timberlake, Rihanna, Kelly Rowland, Timbaland, Missy Elliott, TLC, Gwen Stefani, Fergie, Busta Rhymes, Kelis, Linkin Park, OutKast, The White Stripes, Arctic Monkeys, Yeah Yeah Yeahs, Franz Ferdinand, Moby, Wu Tang Clan, Amy Winehouse ve Robbie Williams gibi isimlerle 2000’li yılların başında dans ediyoruz.

RADYO EKSEN PARTİSİ // 30 ARALIK CUMARTESİ // 21:00

Radyo Eksen DJ’leri, 30 Aralık Cumartesi gecesi yılın son Radyo Eksen Partisi için setin başına geçiyor. 

Radyo Eksen programcıları Gülşah Güray, Gülşah Turgut, Güven Yıldız ve Nikki Wild; indie rock’tan ska’ya, punk’tan hip-hop’a uzanan seçkileriyle dinleyicilerini dans pistine davet ediyor.

OLDIES BUT GOLDIES- YILBAŞI PARTİSİ
31 ARALIK PAZAR // 21:00       

ABBA’dan Michael Jackson’a, Depeche Mode’dan Madonna’ya, Snap’ten Donna Summer’a birçok efsanenin şarkıları arasında mekik dokunacak Oldies But Goldies partisinde dinleyiciler zamanda yolculuğa çıkacak. 

Pop’tan rock’a, disko’dan funk’a, rock’n roll’dan hip-hop’a uzanan müzik yelpazesinde mabbas ve Murat Beşer’in seçtiği şarkılar, Engin Eraydın'ın hazırladığı görsellerin eşliğinde 2024’e girerken dinleyicileri geçmişe götürecek. 

Babylon’un aralık ayı etkinliklerinin biletlerine Biletix, Mobilet ve Passo’dan ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Etiketler babylon konser