Babacan'dan Soylu'ya yanıt: Çok sık zikzak varsa üzerinde durmaya gerek yok

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partisini hedef alan sözlerine ilişkin, “Hep söylüyorum tiyatro önemli bir sanat alanı. Ama sahici bir şey olması lazım. Eğer çok sık hat değişimi varsa, çok sık zikzaklar varsa bugünkü ifadeler üzerinde durulması gerektiğini çok düşünmüyorum açıkçası. Çünkü bugünkü ifadeler böyle olur, yarın başka bir konjonktürde başka ifadeler de gelebilir” dedi.

Ali Babacan ve Temel Karamollaoğlu ortak basın toplantısı düzenledi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü. DEVA Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmenin ardından iki genel başkan ortak açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Babacan, bir gazetecinin Devlet Bahçeli'nin HDP'nin kapatılması talebiyle ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

“Siyasi partilerle ilgili hukuk süreci tarafsız ve bağımsız yargı tarafından yürütülür. Diğer siyasi partilerin genel başkanlarının tek taraflı ifadeleri anlamsızdır. Mesele hukuk çerçevesinde değerlendirilecekse bu değerlendirmeyi kimin yapacağı bellidir. Şu andaki Türkiye’yi yöneten zihniyetin düşman üretmek üzerinden bu ülkeyi yönetmeye çalıştığını iyi görmemiz gerekiyor. Artık hiçbir konuda başarı üretemeyince, her konuda ülkedeki problemler büyüyünce, vatandaşlarımıza daha iyi bir Türkiye daha güzel yarınlarda vadedemeyince dönüp dolaşıp bir düşman arayışı başlıyor. Düşmanlar bazen içeride oluyor bazen dışarıda oluyor. Ama her hafta her ay bir düşman gündemi ortaya atılıyor. Karşıtlıklar üzerinden bir siyaset üretiliyor. Hem iktidarın büyük ortağına hem de küçük ortaklarına buradan çağrı yapmak istiyorum: Ülkenin sorunlarını bir an önce çözün.”

'ZİKZAK VARSA ÜZERİNDE DURMAYA GEREK YOK'

Babacan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun DEVA Partisi'ni hedef alan sözleri için ise şu yorumu yaptı:

"Öncelikle orası Meclis kürsüsü. Meclis kürsüsünde alışık olmadığımız bir üslup gördük gerçekten. Hep söylüyorum tiyatro önemli bir sanat alanı. Ama sahici bir şey olması lazım. Ben hep şuna dikkat ediyorum. Siyasetteki insanların, siyasetçi olduğunu söyleyen insanların daha önce neler söylediğine bakıyorum, bugün neler söylediklerine ve yaptıklarına bakıyorum. Eğer çok sık hat değişimi varsa, çok sık zikzaklar varsa bugünkü ifadeler üzerinde durulması gerektiğini çok düşünmüyorum açıkçası. Çünkü bugünkü ifadeler böyle olur, yarın başka bir konjonktürde başka ifadelerde gelebilir. Dolayısıyla üzerinde yorum yapmaya değer olarak görmüyorum. Tutumumuz çizgimiz açık, biz de zikzak yok, biz de U dönüşü yok. Biz 20 sene önce ne söylüyorsak bugün hâlâ ilkeler ve değerler açısından aynı noktadayız. Hiçbir değişiklik yok. İlkeler ve değerler bazında her an her şeyi konuşabiliriz. Ama eğer ilke yoksa, ortada bir değer yoksa zikzak çoksa o zaman günlük konjonktür ve günlük esen rüzgarlar ve o rüzgarlar karşısında söylenen ifadeler ve tutumla ilgili açıkçası söylemeye değer bulmuyorum.”

KARAMOLLAOĞLU: ASGARİ ÜCRET, AÇLIK DEĞİL YOKSULLUK SINIRINDA OLMALI

Asgari ücret ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Karamollaoğlu ise, şöyle konuştu:

"Bir şeyin yanlış olduğunu ısrarla söylüyorum. O da asgari ücretin sürekli olarak açlık sınırı civarında görüşülmesi. Sendikalarda görüşmelerin bu civarda yapılmasına itiraz etmiyorlar. Asgari ücret bir ülkede açlık sınırında olmamalı onun üstünde olmalı, altında olmamalı. Limit yoksulluk sınırı olması icap eder. Belli bir süre içinde 10 hatta 15 yılda da olsa her sene enflasyonun üzerinde bir zam yapılarak bu hedef yakalanmalı."

SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'te yaptığı konuşmada Ali Babacan'ın DEVA Partisi ile Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ne yönelik "Nereden zuhur ettiği belli olmayan dünün acizlerinin, yeni partilerinin karşı mahalleye yaranmak için yaptıkları açıklamalar yargıya 'sopa' diyerek itibarsızlaştırmaya çalışmaları bize sökmez. Onlardan PKK'ya ne deva olur, ne de gelecek olur" ifadelerini kullanmıştı. (ANKA)