Ekşiciler Babacan'a 'pişmanlığı'nı sordu: Keşke avaz avaz bağırıp yanlış deseydim

DEVA lideri Ali Babacan, 'AK Parti dönemine dair pişman olduğunuz olay nedir?' sorusuna 2017 referandumunu gösterdi: Keşke avaz avaz bağırıp bu yanlış deseydim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ekşisözlük’ün YouTube kanalı Pena’da soruları yanıtladı.

Babacan "AK Parti dönemine dair içinde bulunup pişman olduğunuz olay nedir?" sorusuna "2017'de bir referandum yapıldı ve şu andaki başkanlık sistemi halk oyuna sunuldu. 2015'te ben bakanlıktan ayrıldığımda, artık 'siyasetten çekiliyorum, bundan sonra konuşmayacağım' kararı almıştım. şimdi pişmanım, keşke 2017'de avaz avaz bağırıp 'bu yanlış, bu referanduma evet demeyin' deseydim" cevabını verdi. 

Ali Babacan yine bakanlığı dönemine ilişkin "gaz- fren tartışmasının bugünden bakılarak yorumu nedir?" şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi: "Bilmeyenler için gaz pedalı Erdoğan oluyor, fren pedalı ben oluyorum. Nam-ı diğer Fren Ali. Bu şu demek: Ben tasarruf gerekiyor, israf başladı, bun yanlış bir şey, bu ekonomiyi kötüye götürür derken, Sayın Erdoğan 'itibardan tasarruf olmaz' diyordu. ama sonucunu gördük. Sonuçta israf ede ede Merkez Bankası'nın rezervleri eksiye düştü."

'BAŞROLLERDEN BİRİSİNE TALİBİM'

"Ülkenin bu hale gelmesinde başrol oynadığınız için utanıyor musunuz" sorusuna ise Babacan, "Ben başrol oynamadım bugüne kadar, ama bundan sonraki Türkiye'nin yönetilmesiyle ilgili baş rollerden birini oynamaya talibim. Benim hükümette bulunduğum dönemde, hem ekonomide hem de dış politikada güzel şeyler oldu. yanlış şeyler de oldu ama güzel şeyler daha çok oldu" dedi. (HABER MERKEZİ)