Babacan: Siirt kayyum politikası ile adeta cezalandırıldı

Partisinin Siirt kongresinde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyaset yasağı sonra Siirt'ten seçildiğini hatırlattı. Babacan, “Muhalefet partisinin de desteği ile Siirt seçimleri yenilenmişti. Siirt vesayetle mücadele etmişti. Yıllar sonra başka bir vesayet çıktı. Siirt, kayyum politikası ile adeta cezalandırıldı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1'inci Olağan Siirt İl Kongresi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısına yönelik “Dünya beşten büyüktür” sözüne atıf yapan Ali Babacan, “Birleşmiş Milletler’e gittiğinde 'Dünya beşten büyüktür' diyenler, Türkiye’nin de birden büyük olduğunu unutuyor. Bugün halkımızın yüzde 98’i Meclisimizde temsil ediliyor. Fakat pek çok önemli karar bu Meclise gelmiyor. Yüzde 98, ‘84 milyonda 1’den büyüktür. Hem de çok büyüktür” dedi.

'ÖNERİMİZ 90'LI YILLARIN SİSTEMİ DEĞİL'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne alternatif olarak “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi” önerdiklerini hatırlatan Babacan, “DEVA Partisi olarak güçlü, uzun vadeli ve istikrarlı yönetim sistemi tesis etmeyi amaçlıyoruz. Aziz milletimiz müsterih olsun, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerimiz, 90’lı yılların sistemi değildir. Biz güçlü hükümet, güçlü meclis ve güçlü yargıyı esas alıyoruz” diye konuştu.

'AYM ATAMALARINDA NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK SÖZ SAHİBİ OLACAK'

Babacan, Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız olmasını sağlayacaklarını, bakanlıkları ve devlet kurumlarını, yerel yönetimleri, meclisi, sivil toplumu güçlendireceklerini, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engelleri kaldıracaklarını, hukuka ve adalete olan güveni yeniden sağlayacaklarını söyledi.

Ali Babacan, “Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yapılan atamalarda Meclisimizin nitelikli çoğunluğunu söz sahibi kılacağız. Böylece tek bir parti veya ittifak, yüksek mahkeme heyetini tek başına şekillendiremeyecek. Yargı mensuplarının özlük haklarını güvence altına alacağız. Yargının tarafsız ve bağımsız çalışması, yargıya olan güveni artıracak” ifadelerini kullandı.

'SİİRT VESAYETLE MÜCADELE ETMİŞTİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi yasağının kalkmasının ardından 2003 yılında Siirt'ten milletvekili seçildiğini anımsatan Babacan, “Hatırlayın, muhalefet partisinin de desteği ile Siirt seçimleri yenilenmişti. Bu sayede de bugünkü Cumhurbaşkanı, Başbakan olabilmişti. Siirt vesayetle mücadele etmişti. Oysa yıllar sonra başka bir vesayet çıktı. Siirt, kayyum politikası ile adeta cezalandırıldı” dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Ali Babacan Siirt